Linkin Park - Hybrid Theory (2000)

10-linkin-park-hybrid-theory.jpgA Linkin Park szintén egy olyan együttes, akit újítónak lehet mondani, hiszen nagy sikerrel ötvöztek többféle stílust és ezzel kiemelték magukat a tömegből. 2000-ben robbantak be a köztudatba rögtön az 1. lemezükkel és azóta is mindenki emlékszik rájuk (ha a zenéjüket nem is szereti mindenki). Jó pár sláger származik erről az albumról és nem véletlenül. Nagyot alkottak ez kétségtelen, bár a másik oldalról azért hagy némi kívánni valót maga után az album.

.

Tracklist:

01 Papercut
02 One Step Closer
03 With You
04 Points Of Authority
05 Crawling
06 Runaway
07 By Myself
08 In The End
09 A Place For My Had
10 Forgotten
11 Cure For The Itch
12 Pushing Me Away


Ez nem egy átlagos album lett annyit bátran ki lehet jelenteni. A zenéjük elég egyedi ahhoz hogy szerethető legyen, de pont emiatt ellenszenves is lehet. A három leghíresebb dal a lemezről egyértelműen a Runaway, Crawling és az In The End.

És nem véletlenül. Mindegyik szám remekül sikerült. A Runaway egy nagyon lendületes és különleges szám, a dallamai pedig egyből a fülünkbe költöznek. A Crawling már sokkal elvontabb és sötétebb alkotás, már már emo-hoz közelít hangulatában és ezt a klipje is csak megerősíti, de ettől még jó. És végül az In The End. Ez a szám egyszerűen tökéletes lett. Enélkül a szám nélkül biztosan nem tartana ott a Linkin Park ahol most.

Viszont, ha jobban megnézzük az albumot azért valljuk be elég egyhangú lett. Bár egyik szám sem rossz és vannak még kisebb kiemelkedő momentumok, de a vége felé már elég unalmassá válik mivel nem tud újat mutatni. Persze lehet, hogy nem is kell és csak nekem nagyok az elvárásaim. Ettől még jó album lett és meg is hozta a jól megérdemelt sikert a bandának, hogy folytathassák útjukat.

Értékelés: 80%

Legjobb szám az albumon (Ez itt nem kérdés): In The End