Angels And Airwaves - Discography

ava.jpgA hónap végén érkezik az Angels and Airwaves új albuma, ráhangolódásképp pedig gondoltam írok egy rövid összefoglalót az eddigi lemezeikről...

2006-ban jelent meg az A&A első albuma, amivel rögtön nagyon feltették a lécet, de nem csak a többi bandának, hanem maguknak is. Nem tudom mennyit kísérleteztek mire rátaláltak erre a space rock feeling -re, de valamit nagyon eltaláltak. Nagyon egyedi és kiforrott, amit alkottak. Nagyrészt a hangulatra mennek rá a dalokban, de szerencsére nem felejtik el a gitárt néha előtérbe hozni.

Az effektek nagyon stílusossá és hangulatossá teszik a zenéjüket, a gitárból mindig pont annyit kapunk amennyi kell, Tom pedig tökéletesen stílushoz igazította a hangját.
Az A&A egy igazán szerethető banda és nekem is egyértelműen a kedvenceim között vannak. De ennyit a fényezésükről.

Ahogy említettem bár első lemezük sem lett tökéletes, de a lécet rendesen felrakták maguknak, amit azóta sem tudtak megugrani. Máig az első lemez a legjobb. Viszont már ott is kicsit saját csapdájukba estek, hiszen a lemez végére kiderül, hogy a tökéletesen kikísérletezett stílusuk nem rejt magában annyi potenciált, mint amit vártak. Sajnos már az album végére unalmassá válik. Persze ez ott még nem is annyira zavaró. De a következő lemezükön nagyon is érződik, hogy elfogyott az ötlet. Arra is kerültek jó dalok, de még unalmasabb, ráadásul vontatottabb lett a sok átkötő dallamnak köszönhetően. Ezt pedig sikerült tovább fokozni a 2010-es albumukkal. 3 év pihenő sem volt elég nekik, hogy magukhoz térjenek. Egyre egyhangúbb és ötlettelenebb lett. És szinte minden dal végére bevágtak plusz másfél perc levezető instrumentált, amik teljesen élvezhetetlenek. Ezután viszont ismét megcsillant a remény, hogy nem kell még leírni az A&A -t. Rájöttek ők is hogy jobb ha hanyagolják az unalmas átvezetések két dal között és szerencsére a lemez végére is hagytak jó számokat így ha nem is a legjobb, de egy korrekt lemezt kaptunk tőlük.

Ha elvonatkoztatnám egymástól az albumokat és mindet külön értékelném akkor igazából mindegyik színvonalas és jónak számít. Bármelyik lemezt adták volna ki először a négy közül mindegyik ütős lenne. De sajnos ezt nem tehetem meg. Az első album újszerű volt és különleges. Az utána következők pedig csak egy sikeres koncepció tovább erőltetése lett. Nagyon apró különbségek vannak a lemezek között, így egyiket sem mondhatnám sokkal jobbnak vagy rosszabbnak a többinél. De mind hangulatában, mind hangszerelésében egy az egyben ugyanaz mindegyik. Semmi újdonságot nem kaptunk 2006 óta és ez bosszantó tud lenni. Az viszont pozitív, hogy ennek ellenére mindegyik lemezen vannak nagyon jó dalok és összelehetne vágni a négy albumból egy igazán tökéletes lemezt. De én őszintén remélem, hogy az Angels magától is képes lesz rá egyszer, esetleg a most következővel. Hamarosan kiderül...

tumblr_inline_mzsma4wMK71qcdz98.jpg2006 - We Don't Need To Whisper

Értékelés. 85%

 

 

 

 

 

 

angels-and-airwaves-i-empire.jpg2007 - I-Empire

Értékelés: 83%

 

 

 

 

 


1271760397_angels-and-airwaves-love.jpg2010 - Love

Értékelés: 79%

 

 

 

 

 

 

29299995998047075839_thumb.jpg2011 - Love: Part Two

Értékelés: 83%