All Time Low – Nothing Personal (2009)

all_time_low-nothing_personal.jpgAz All Time Low -ra 2010-ben találtam rá nem sokkal a Nothing Personal megjelenése után. Ők pont akkor ültek fel igazán erre a pop-punk vonalra és egy igazán stílusos lemezt kaptunk tőlük, ami talán kicsit hajaz a már befutott pop-punk bandákra, de mégis frissnek hat és tudtak új színt vinni a stílusba.

A banda egyébként 2003-ban alakult, Baltimore külvárosában. Több EP-t is kiadtak ez idő alatt, de ami nagy lemez az a 2005-ös The Party Scene és a 2007-es So Wrong, It's Right. Ez a két lemez még elég kezdetleges és érződik, hogy keresik a saját stílusukat, de a maga rajongóit mégis csak megtalálta, sőt még producereket is.

Viszont az igazi áttörést ez a lemez jelentette. Kisebb stílusváltással ugyan, de nagyon nagyot fejlődött a zenéjük. Én annak idején rongyosra hallgattam, de még ma is ugyan olyan lelkesedéssel hallgatom újra és újra.

Tracklist:

01 Weightless
02 Break A Little Heart
03 Damned If I Do Ya
04 Lost In Stereo
05 Stella
06 Sick Little Games
07 Hello, Brooklyn
08 Walls
09 Too Much
10 Keep The Change, You Filthy Animal
11 A Party Song
12 Therapy

Remekül indul az album a Weightless című dallal, amihez egyébként egy szuper videót is forgattak több híres énekes szereplésével. A lemez később sem ül le egyetlen percre sem. Sok számuk emlékeztet Bowling For Soup -ra, Blink 182 -re, Good Charlotte -ra vagy akár Fall Out Boy -ra, de ez cseppet sem baj. Inkább pozitívum, hiszen nem másolják őket.

Van egy két keményebb tétel is a lemezen, mint például a Lost In Stereo  és a Hello Brooklyn. Vannak gyorsabb punk-os darabok, mint a Keep The Change vagy a Party Song. Viszont szerencsére érzelmesebb dalokat is bevállalnak, mint a Sick Little Games , Too Much és a Therapy. És ezek nagyon is jól sikerültek. Egyik sem lett nyálas és nem is feledkeztek meg a torzított gitárról sem közben.

Nagyítóval kell keresni a hibákat, mert hogy én nem sokat találok. Természetesen van még hova fejlődni és később biztos még egyedibb lesz a zenéjük, de ez akkor is egy fantasztikus lemez lett, amit nem tudok megunni. Csak ajánlani tudom!

Értékelés: 92%

Legjobb szám az albumon: Hello, Brooklyn