Helyzetjelentés (Update)

Idén bizony rendesen kárpótolva leszünk!

nevtelen.pngAz utóbbi években nagyon haldoklott a pop punk vonal és minthogy a régi nagy képviselői eltűntek a színről, egyedül az All Time Low tartotta a frontot. A többiek pedig vagy más vizekre eveztek vagy pedig színvonalon alul teljesítettek. Az első nagy visszatérő a Simple Plan, már év elején villantott, de mivel csúnyán felsült ideje volt, hogy a nagyobb nevek is előlépjenek. Nézzük is akkor, hogy mi vár ránk idén...

 

Blink 182 - California (2016. július 1.)

A Blink már évek óta húzta a rajongók agyát és sokszor a sajátjukat is. Már rég stúdióba kellett volna menniük, de adódtak problémák. Volt itt minden az utóbbi hónapokban. Mindenki a másikat okolta, de végül is csak szétmentek ismét. Tom ment a saját feje után, Mark és Travis pedig új emberrel kiegészülve folytatta a Blink-et. A legnagyobb poén az, hogy Tom még mindig úgy érzi, hogy tagja a csapatnak és egyszer majd újra együtt zenélhetnek. Ki tud kiigazodni rajtuk? Mindenesetre az új lemez érkezik és már hallhattunk ízelítőt is (ami persze cseppet sem Blink hangzás) és elég nagyot robbant annak ellenére, hogy nem egy erős dal. De most mindegy is ki mit gondol róla, mert a Blink 182 új albummal jön és kegyetlenül megfeji a pénztárcákat. De hogy mennyire lesz jó az erősen kérdéses...

Blink 182 - Bored To Death

Good Charlotte - Youth Authority (2016. július 15.)

6 hosszú év után tér vissza a GC. Igaz a Madden tesók közben hoztak egy Greetings From California-t is. Az új lemezt a rajongók nagyon várják és az eddig kiadott dalok alapján jónak tűnik, de kérdés hogy a tőlük megszokott színvonalat képes lesz e hozni. 

Good Charlotte - Makeshift Love

Good Charlotte - 40 oz Dream

 Good Charlotte - Life Changes

Billy Talent - Afraid Of Heights (2016. július 29.)

A Billy Talent "csak" 4 évet pihent, de ennyit még sosem vártak két lemezük között. A 2012-es Dead Silence elég ütősre sikerült, de azért még van hova fejlődni. Reméljük sikerül megugrani a lécet.

Billy Talent - Afraid Of Heights

Skillet - Unleashed (2016. augusztus 5.)

A Skillet most nem tétovázott és 3 év elteltével érkezik a Rise folytatása. A múlt héten kiadott Feel Invincible dal hasonló hangulatot vetít előre. A 2013-as lemezük egyébként pályafutásuk legnagyobb dobása lett, ráadásul magasan a többi albumuk fölött van, szóval reméljük tudják tartani a szintet. Vagy akár fokozni...

Skillet - Feel Invincible

Linkin Park - (2016 ősz)

Már jó pár hónapja stúdióban vannak a srácok úgyhogy ideje lenne valami kézzel foghatóval előállni. Korábban őszre ígérték a lemezt, egyenlőre tarthatónak tűnik az időpont. A LP az utóbbi években átment erős kísérletezgetésbe, ami nem mindenkinek nyerte el a tetszését. Az érdekes viszont, hogy a népszerűségük még sem akar csökkenni. Pedig zeneileg árnyékuk régi önmaguknak. Abban is kételkedem, hogy tudják e már mi fog kisülni a mostani felvételeikből. Esetleg visszatérnek végre a régi stílusukhoz? Vagy megint valami teljesen újat hoznak? Nem tudom mivel járnánk jobban.

Yellowcard - (2016 ősz)

A Yellowcard is büszkén hírdeti, hogy készülget az új lemez. A legutóbbi nálam kicsapta a biztosítékot, szóval én már nem hiszek bennük. Ennek ellenére persze kíváncsi vagyok mivel állnak elő, de amíg ez a dobosuk marad addig semmi jóra nem számítok.

Bowling For Soup

A BFS az 50-hez közel sem tétlenkedik. Jaret-nek két zenekara is van, de szerencsére a nagyobb figyelmet a BFS-re fordítja. 3 év telt el a legutóbbi albumuk óta. Igaz most csak egy EP-vel állnak elő, de 6-8 dalt terveznek rá, úgy hogy az is valami. Dátumról még nem beszéltek, de nyáron felveszik, szóval ősszel várhatóan érkezik.

The Offspring

Még mindig stúdióban. Illetve csak hébe-hóba vannak ott, nem fulladnak bele a munkába. Mondjuk 30 évvel a hátuk mögött megtehetik. Ez van. Lehet, hogy idén sem készülnek el vele.

All Time Low

Meglepő hír, de a nyáron az ATL is stúdiózni fog. Reméljük hamarosan megtudjuk mire készülnek pontosan. 

Így elnézve elég tartalmas nyár elé nézünk. És őszre is van mit várni. Unatkozni így biztos nem fogunk, de reméljük nem okoznak csalódást.