Billy Talent - Billy Talent I (2003)

billy talent billy talent 2003.jpgIsmét egy olyan banda, aki már régebb óta létezik, de most érett meg igazán. Elvileg 1993-ban alakultak (bár én ezt nehezen hiszem el) és első albumukat 1999-ben adták ki. Elég egyedi stílusuk volt, de ennek ellenére az album hallgathatatlan így nem ajánlom senkinek. De rá is jöttek, hogy valamit változtatniuk kéne. 4 évvel később ismét megpróbálták és ezúttal sikerült is nekik. Jót tett ez a kis „szünet” vagyis hogy inkább dolgoztak még a stílusukon, hiszen tényleg egyéniségek lettek és nagyon különleges albumot hoztak össze. Bár elég megosztó a stílusuk így kétféle reakció lehetséges ha valaki meghallja őket:

  1. Mi ez a borzalom?
  2.  Mostantól csak őket akarom hallgatni!

Tracklist:

01 How It Goes
02 Try Honestly
03 The Ex
04 River Below
05 Lies
06 Nothing To Lose
07 Living In The Shadows
08 Line And Sinker
09 Standing In The Rain
10 Cut The Curtain
11 Prisoner Of Today
12 Voices Of Violence
13 When I Was A Little Girl

Kis érdekesség, hogy a When I Was A Little Girl című szám szerepelt az előző albumon is. Ez volt azon az egyetlen jó szám és úgy tűnik ezt ők is így érezték ezért rátették erre is.

Az album elég egységes. A hangulat is elég különleges, bár sok helyen nyomasztóak a számok. Zeneileg érezhető hogy van még mit fejlődni, de jó úton haladnak. Ez már egy korrekt album és élvezhető is.

Értékelés: 75%

Legjobb szám az albumon: Prisoner Of Today