Scouting For Girls - Still Thinking About You (2015)

still-thinking-about-you-jpeg.jpgA Scouting For Girls -t még a legelső 2007-es albumukkal ismertem meg és bizony egyből megszerettem őket a She So Lovely számuknak köszönhetően. De később már maga a lemez is egyre szimpatikusabb lett, hiszen sok slágeres dal került rá. Nem titkoltan Elvis nagy példaképe a bandának és ez a zenéjükön is érződött. A szinte csak zongorára épülő rockabilly -s hangzás jó pár évtizeddel visszarepített minket az időben és igazán kellemes nosztalgikus hangulatot teremtett. A következő két album már egyre jobban zárkózott fel a mai trendekhez, azonban az alap sémák megmaradtak. Továbbra is a zongora volt a középpontban és a 2012-es The Light Between Us című lemezüknél úgy tűnt megtalálták a helyes utat. Aztán elérkeztünk 2015 végéhez és megjelent negyedik stúdió albumuk amivel rendesen megleptek.

Tracklist:

01 Life's Too Short
02 Still Thinking About You
03 Castles
04 Home
05 My Vow
06 Black And Blue
07 Three Words Eight Letters
08 Bad Superman
09 Best Laid Plans
10 Thank You And Goodnight
11 Christmas In The Air (Tonight)

 

 Roy nagyon tehetséges zongorista és eddig mindegyik lemezükön csúcsra járatta a hangszert. Most viszont mégis úgy döntöttek, hogy dobják a zongorát és az eddig általuk sosem használt hegedűt állítják a középpontba egy kis acoustikus gitár aláfestéssel. Ez nem is lenne feltétlen baj, hiszen a hegedű gyönyörű hangszer, viszont ha egy olyan banda aki pont a zongora játéka miatt kiemelkedő, híretelen elhagyja azt akkor elég nagy rizikót vállal.
 Ennek szerencsére van egy nagy pozitívuma. A lemez egyedibb lett és újszerűnek hat. Nem érezzük azt hogy már megint ugyanazok a sablonok szólnak. Ezenkívül kiderült, hogy jól értenek a hegedűhöz is. Nagyon szép dallamokat játszottak vele és ez jól áll a daloknak.

 Viszont sajnos van hátránya is. Ugyanis a zongora és a hegedű nehezebben fér meg egymás mellett emiatt pedig a zongorát szinte teljesen el kellett hagyniuk. Nagyon kevés szerep jut neki és az a kevés is inkább csak díszítésnek van ott. Így viszont nem mindig tudták kitölteni a teret a zongora nélkül. És emiatt úgy érzem, hogy most csak egy fél SFG albumot kaptunk.

 De azért megijedni nem kell, mert mint mindig most is jó munkát végeztek és egy nagyon kellemes albumot kaptunk tőlük. A dalok valóban nagyon megérintenek és az egész lemez szép egységes lett. Ráadásul a lezárása is nagyon jól sikerült.  Ami viszont számomra talán még negatívum, hogy kicsit soknak érzem a lassú, melankólikus számokat. De hát ez most egy ilyen lemez lett. Viszont az mindenképp csalódás, hogy bár jók a dalok azért elmaradtak a slágeres szerzemények. Az előzőkön ezeknél jóval erősebb dalok is szerepeltek.

 Öszességében azért mindenképpen pozitív a korong. A színvonalat hozta még ha nem is ez a legjobb albumuk. Aki a SFG -t szereti szerintem ezzel is elégedett lesz.

Értékelés: 75%
Legjobb dal a lemezen: Life's Too Short