Skillet – Comatose (2006)

Skilletcomatose.jpgElérkezett az ideje, hogy írjak a Skillet-ről is, akik szintén nagyon régóta zenélnek. Egész pontosan 1996-ban alakult a banda és ezidáig 7 stúdió albumuk jelent meg. Ők nem tartoznak bele a pop-punk kategóriába, de mégis írnom kell róluk, mivel vannak jó számaik. A régebbi albumaik elég távol állnak az én izlésemtől, de a 2006-os albumuk már hozzám is eljutott. Bár ez inkább csak az egyik számuknak köszönhető, amit egy barátom mutatott meg és azonnal a kedvencem lett.

A Skillet elég sok irányba tapogatózik, de többnyire alternative rock, symphonic metal az amit játszik. A tagok elég sűrűn cserélődnek a bandában és konkrétan csak az énekes az aki a kezdetek óta megmaradt. Valószínűleg ez is az egyik oka annak, hogy a zenéjük sokat változott az évek során. Bár nem tartoznak a kedvenc együtteseim közé, de a Comatose egy korrekt album lett.

 

Tracklist:

01 Rebirthing
02 The Last Night
03 Yours To Hold
04 Better Than Drugs
05 Comatose
06 The Older I Get
07 Those Nights
08 Falling Inside The Black
09 Say Goodbye
10 Whispers In The Dark
11 Looking For Angels
12 Live Free Or Let Me Die

 

Kétség kívül bebizonyították ezen az albumon, hogy értenek a zenéhez, azonban nem áll jól nekik, amikor túl kemények akarnak lenni. A Skillet erőssége a szinfónikus dallamokban van és amikor használják ezeket akkor az nagyon jó. De sok számukban hanyagolták ezeket és inkább csak a zúzásra mentek rá a gitárral, amik így nagyon üresek maradtak. Azt nagyon tudom értékelni, amikor egy ilyen banda megpróbálkozik lassabb számokkal, vagy akár acoustikus hangszereléssel, de sajnos a Skillet esetében ezek tényleg csak próbálkozások maradtak, mert igazi érzelmeket nem sikerült megmozgatniuk vele és dallamok híján ezek inkább csak egy tábortűz mellé férnek el. Egyedül a Say Goodbye-nál voltak a helyén a dallamok és az egy egész kellemes szám lett.

A Whispers In The Dark-ot pedig még mindenképp ki kell emelnem. Azzal a számmal ismertem meg őket és azóta is nagy kedvenc. Egyszerűen tökéletes az a szám és nagyon különleges hangulata van. Azt hiszem ezt a számot mindenkinek hallania kellene.

Összességében hallgatható az album és annak ellenére, hogy vannak rajta gyengébb számok egész jól le tudja a kötni a figyelmet. Mégis ezt az albumot inkább csak azoknak ajánlom, akikhez közel áll ez a stílus. Kivéve persze a Whispers In The Dark-ot, mert azt mindeki hallgassa meg nyugodtan!

Értékelés: 67%

Legjobb szám az albumon: Whispers In The Dark