Bowling For Soup – Fishin’ For Woos (2011)

1303824196_cover.jpgEgy év sem telt el az utolsó albumuk óta és máris felröppent a hír, hogy jön a következő pár hónapon belül. Mivel az előző hatalmasat szólt, vártuk, hogy most mi következik ezek után. Vajon tudja e tartani a színvonalat. De aztán kezdett nekem gyanús lenni a dolog, hiszen 2010 októberében adták ki az első számot az albumról, ami majd csak 2011 májusában fog érkezni. Az azt követő hónapokban pedig folyamatosan kaptunk valamit az albumról és mire elérkezett a megjelenési dátum az album 12 számából 8-at már megkaptunk. Ez hatalmas hiba volt. Így már nem is volt annyira érdekes az album amikor kijött végre és minden meglepetést elrontottak.

Azonban ez nem volt véletlen. Bár igyekeztek komolyan megcsinálni az albumot, de ezt nem vehetjük teljes értékű albumnak. Valószínűleg sok régebbi számuk volt amiket sosem adtak ki és ezeket feljavították amennyire lehetett és így kiadhattak egy bónusz albumot. Csináltak már ilyet korábban (2005-Goes To The Movies) bár azok feldolgozások voltak. Ez attól jobban sikerült jóval, de érződik, hogy nem tették oda magukat teljesen. A 2009-es albumuk után ez nagy csalódás lehet, de ha úgy nézzük, hogy ez nem egy vadonatúj album akkor még örülnünk is kell, hiszen ahoz képest remek lett.

Tracklist:

01 Let’s Pretend We’re Not In Love
02 Girls In America
03 S-S-S-Saturday
04 What About Us
05 Here’s Your Freakin’ Song
06 This Ain’t My Day
07 Smiley Face
08 Turbulence
09 I’ve Never Done Anything  Like This
10 Friends Chicks Guitars
11 Guard My Heart

Mivel nem tekintem teljes értékű albumnak ezért nem nagyon szeretném elemezgetni. Albumként egyébként abszolút megállja a helyét és nincsenek vele nagy gondok. A számokon viszont érezni, hogy egyik sem olyan különleges és összeszedett.

Ennek ellenére én örülök ennek az albumnak, hiszen megint kaptunk a BFS-től valami újat és azért vannak rajta jó számok, amik miatt érdemes meghallgatni.

Értékelés: 72%

Legjobb szám az albumon: S-S-S-Saturday

 

 

Van az albumhoz még egy bónusz, amit még érdemes hallani: Dear Megan Fox