Angels And Airwaves – We Don’t Need To Whisper (2006)

angels.jpgMiután a Blink-től külvönvált Tom DeLong ő sem tétlenkedett. Rögtön munkába állt és 2006-ban ki is adta az új bandájával az első albumukat. Amég a +44 néhol halványan azért emlékeztet a Blink-re addig az Angels & Airwaves-nek semmi köze sincs hozzá.

Egészen más hangulata és dallamvilága van. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt. Érdekes hogy miután feloszlott a Blink egyikük sem maradt meg a stílusánál. Úgy tűnik hármuknak teljesekülönbözik a stílusuk. És az is kiderült, hogy csak közösen tudnak igazán maradandót alkotni.

Tracklist:

01 Valkyrie Missile
02 Distraction
03 Do It For Me Now
04 The Adventure
05 A Little’s Enough
06 The War
07 The Gift
08 It Hurts
09 Good Day
10 Start The Machine

Azért hogy ne legyek félreérthető leszögezném, hogy én nagyon bírom az Angels-t. Szerintem sikerült nagyon egyedinek lenniük és élvezetes a zenéjük, de ez egy egész más világ, mint amit eddig megszoktunk.

Ezt a stílust leginkább Space Rock ként lehetne jellemezni. Teljesen olyan a hangszerelés is mintha az űrben járnánk és a holdról néznénk a földet. Nagyon ilyen léleknyugtató hatása van. Egy másik világba vezetnek be a zenével.

Minden különlegessége ellenére azonban sok hibája van. Azt hogy csak 10 szám van az albumon azért nem tudom hibának mondani, mert mindegyik szám nagyon ki van dolgozva és elég hosszúak, ezért így is 50 perces az album. De az a „kidolgozottság” sokszor inkább unalmat jelent. Néhol eltelik 1 perc vagy akár több is anélkül, hogy bármi is történt volna a számban. És ez egy idő után idegesítő. Persze ez egy két helyen akár pozitív is lehet hiszen megadják a számoknak a hangulatot és a felvezetést. De a legnagyobb hiba az hogy nem nagyon tudnak újat mutatni. Kicsit összemosódnak a számok, mert túlságosan hasonlítanak egymásra. Ezenkívül a két legrosszabb számot a végére hagyták így az album vége rossz emlék marad. És azért sajnálom ezt nagyon, mert olyan jól kezdtek.

Az apróbb hibák ellenére mindenképpen ajánlani tudom, mert nagyon különleges és élvezhető, de nem biztos, hogy elsőre meg fog tetszeni. Elég kézenfekvő lenne összehasonlítani a +44-al, de azért nem teszem, mert annyira más a stílusuk, hogy nem lehet összehasonlítani a kettőt. De mind a ketten jó albumokat tudtak csinálni és ennek örülhetünk.

Értékelés: 80%

Legjobb szám az albumon: The War