Lostprophets – Weapons (2012)

Lostprophets-Weapons-Cover-Artwork.jpg2012 áprilisában érkezett meg egy igazán kellemes meglepetésként a Lostprophets legújabb albuma. Eddig még nem írtam róluk annak ellenére, hogy van már múltjuk. 1997-ben alakultak és azóta 4 albumot adtak ki, de valahogy engem egyik sem fogott meg. Volt pár nagyon jó számuk, amit most is szeretek, de nem állt hozzám közel a stílusuk. Mostanáig. Mert ez az 5. albumuk nekem nagyon bejött.

2004-ben csináltak egy egész komoly lemezt, amitől rögtön híresek lettek és sokak kedvenceivé váltak. De azután kicsit elvesztették a fonalat és nem tudtak igazán maradandót alkotni. De most 2012-ben úgy érzem megtalálták a helyes utat és bár korántsem tökéletes az album, de szerintem az eddigi legjobb munkájuk lett.

 

Tracklist:

01 Bring Em Down
02 We Bring An Arsenal
03 Another Shot
04 Jesus Walks
05 A Song For Where I’m From
06 A Little Reminder That I’ll Never Forget
07 Better Off Dead
08 Heart On Loan
09 Somedays
10 Can’t Get Enough

 

Szinte mindegyik szám jó az albumon és elég változatosak is. Nagyon jó témákat találnak ki és ezek a számok mindig fel tudnak pörgetni. Azonban mindegyik számban van hiba. Sajnos egyiket sem tudták végig jól megcsinálni és mindben van olyan rész, ami nem illik bele. Ráadásul kicsit rövid lett az album. Az a 10 szám itt is nagyon kevésnek bizonyul és időben is lehetett volna hosszabb.

De ezek nem olyan nagy problémák még. Viszont azt sohasem fogom nekik megbocsátani, hogy az utolsó szám valami borzalmas lett. Inkább hagytak volna 9 számot rajta, minthogy ilyen rossz számmal legyen vége. Főleg hogy a többit nagyon jól megcsinálták.

Ezek miatt a hibák miatt sajnos nem ér fel a legjobb albumok közé, pedig a Lostprophets úgy érzem képes rá, hogy elérje azt a szintet. De ennek ellenére nagyon jó albumot csináltak és szeretem hallgatni az utolsó szám kivételével. Reméljük a következő is lesz ilyen jó.

Értékelés: 82%

Legjobb szám az albumon: Jesus Walks