Scouting For Girls - The Light Between Us (2012)

scouting.JPGVégre megtalálta a helyes utat a Scouting For Girls! Második albumukkal még keresték a helyüket a zene világában, de a harmadikban újra magukra találtak. Nem is vártak vele sokat, hiszen 2 év után már jött is az album. Ami viszont még érdekes, hogy az első szám az albumról már 2011 nyarán napvilágot látott, ráadásul egy klipet is forgattak hozzá az album ennek ellenére csak 1 évre rá jelent meg.

Sikerült kijavítaniuk a hibáikat és teljesen kárpótoltak minket az előző album miatt (ami egyébként nem volt olyan rossz). Erre sokkal jobb számok kerültek fel és szerintem mindenki egyetért velem ha azt mondom, hogy ez az eddigi legjobb munkájuk lett.

 

Tracklist:

01 Without You
02 Summertime In The City
03 Love How It Hurts
04 Downtempo
05 Snakes And Ladders
06 Six Degrees
07 Rains In L.A.
08 Rocky Balboa
09 Somebody New
10 The Light Between Us
11 Make This One Last

 

Pozitívumok:

Az előző albummal ellentétben itt már az elején is remek számokkal indítanak mégsem kell attól félnünk, hogy ellőtték a legjobbakat, hiszen akad még bőven jó szám. A Love How It Hurts című számukat már hallhattuk az album megjelenése előtt egy évvel is és kétségtelenül ez maradt a legjobb számuk az albumon is. De szintén tökéletes számok a Summertime In The City és a Without You is. Aztán ott vannak az olyan különlegességek is, mint a Snakes And Ladders, Rocky Balboa vagy a Rains In L.A. amit már első hallás után dúdolunk is. A The Light Between Us című szám pedig egy nagyon kellemes kis átvezetés, viszont érdekes hogy miért pont az utolsó előtti számnak tették be, hiszen az ilyenek általában az elején vagy a végén szoktak szerepelni.

Az egész album nagyon egységes és a számokat is jól helyezték el rajta. Úgy látszik viszont , hogy ez a 10-es szám már koncepció lett náluk, bár most azért egy rövidke kis átvezetéssel mégis többet kaptunk, mint legutóbb. Sikerült a vidámsághoz is visszanyúlni pár szám erejéig, hogy az első album hangulatából is kapjunk valamit, de sok érzelmesebb szám is helyet kapott rajta, viszont ezek kellenek oda és egyik sem altató dal lett szerencsére.

Negatívumok:

Nem sok negatívumot tudok felhozni most. Talán csak a számokba belekötve a Downtempo kissé semmilyen lett és nem nagyon illik egy ilyen jó albumra vagy a Somebody New refrénjét nem találták el igazán a Make This One Last pedig bár hangulatos, de túlságosan lapos és egy jobb szám is lehetett volna a végén.

Összegzés:

A három szám kivételével semmibe sem tudok belekötni, de ezek is elviselhetőek. Nagyon sokat fejlődtek és végre tényleg megtalálták a stílusukat, ami kicsit az első és a második album (a két véglet) között helyezkedik el. Akinek az előző albumok is bejöttek az mindenképpen hallgassa meg ezt is, akinek meg nem az pedig lehet hogy majd ezzel az albummal megszereti őket.

Értékelés: 80%

Legjobb szám az albumon: Love How It Hurts