All Time Low – Dirty Work (2011)

alltimelow_dirtywork_cd_lg.jpg Két év telt az előző album óta és ezalatt bizony felnőttek a srácok és megtalálták a saját stílusukat is. Nagyon egyedi lett ez a lemez aminek valószínű sok rajongó nem fog örülni, hiszen elég nagyot váltottak megint.

Megijedni azért nem kell, mert az alapok nem változtak. Továbbra is pop-punk a zene és abszolút felismerhetőek, viszont a hangulata teljesen más, mint a korábbiaknak. Ezenkívül a hangszerelés is kicsit másabb. A kérdés csak az hogy ez jó e nekünk vagy sem...

 

Tracklist:

01 Do You Want Me (Dead)
02 I Feel Like Dancin’
03 Forget About It
04 Guts
05 Time Bomb
06 Just The Way I’m Not
07 Under A Paper Moon
08 Return The Favor
09 No Idea
10 Daydream Away
11 That Girl
12 Heroes

 

A Do You Want Me Dead tökéletes kezdés, meghozza a kedvet a lemezhez. Ezt követi az I Feel Like Dancin' ami talán az egyetlen dal ami ráillene a Nothing Personal -ra. Egy igazán laza, vidám, de ütős dal. A Forget About It és a Guts tovább erősítik a punk -os vonalat. Aztán a Time Bomb kicsit meglepetés, mivel elég érdekes hangszerelése van. A dob alap kicsit diszkós beütésű. De úgy ahogy van ez a szám tökéletes és az egyik fénypontja az albumnak. A Just The Way I'm Not egy kicsit lassabb, könnyedebb dal, de aztán az Under The Paper Moon és a Return The Favor újra felpörgetik a lemezt. Utóbbinak ráadásul fantasztikus a hangszerelése. Nagyobb szerepet kap a zongora is és a refrén vokálja is nagyot dob rajta. A No Idea az első érzelmesebb dal, de ez is teljesen a helyén van, majd ezt követi a Daydream Away, ami egy akusztikus szám, de abszolút helye van a lemezen. A That Girl ismét egy könnyedebb, vidámabb darab, lezárásnak viszont az előző albummal ellentétben most egy igazi punk dalt választottak. A Heroes önmagában is nagyon jó dal, de így a lemez végén különösen jól mutat.

Ezek alapján röviden válaszolva a fenti kérdésre ez a változás igen is jó volt nekünk! Sosem vezet jóra, ha egy banda megpróbálja saját magát utánnozni. Persze az sem jó ha túl nagyot vált, de az All Time Low teljesen a helyén kezelte ezt a dillemmát. A Dirty Work egy nagyon különleges lemez és tele baromi jó dalokkal. És akinek nem tetszik meg elsőre ne adja fel, mert tuti hogy előbb vagy utóbb meg fog tetszeni.

Értékelés: 93%
Legjobb dal a lemezen: Time Bomb