All Time Low – Don’t Panic (2012)

dont-panic.jpgAz All Time Low nem bír leállni és mi ennek örülünk is nagyon! De az hogy 2012-ben egy Dirty Work lemezzel a hátuk mögött előállnak ezzel a mindent elsöprő őrülettel, egészen hihetetlen. Ráadásul még másfél év sem telt el az előző óta. És ezt mind a lehető legjobb értelem mondom, hiszen erre is csak ez a csapat képes.

Abszolút megfigyelhető minden bandánál, hogy pályafutásuk elején még nagyon kemények, aztán előjönnek az érzelmesebb dalokkal és kezdenek egyre elvontabbak lenni vagy ami a legrosszabb, hogy elpoposodnak. Onnan meg már nincs visszaút, ez a folyamat egyirányú. Az All Time Low -t viszont úgy néz ki elkerüli ez a betegség. Persze a Dirty Work sem volt annyira elvont vagy túlzottan pop-os, de úgy tűnt az lesz az irány náluk is. Erre előhúznak ismét egy pörgős punk-rock lemezt vegyítve a már jól bevált stílusjegyeikkel. 2012-ben ez a lemez bizony igazi felüdülés!

 

Tracklist:

01 The Reckless And The Brave
02 Backseat Serenade
03 If These Sheets Were States
04 Somewhere In Neverland
05 So Long Soldier
06 The Irony Of Chocking On A Lifesaver
07 To Live And Let Go
08 Outlines
09 Thanks To You
10 For Baltimore
11 Paint You Wings
12 So Long, And Thanks For All The Booze

 
Ez az album elejétől a végéig egy adrenalin bomba. Egyetlen lassú szám sem szerepel rajta. Ez egy jó húzás, viszont hátrány és előny is egyben. De ennek ellenére azért gondoskodtak róla, hogy ne legyen egyhangú a lemez. A Somewhere In Never Land és a The Irony Of Chocking kicsit könnyedebb darabok a For Baltimore pedig bár nem lassú dal, de mégis egy hangulatos dal és kicsit kimagaslik a többi között.

Nincs nagyon mit hozzáfűzni ehhez, ez a lemez úgy jó ahogy van és pont. Engem már az első hallgatásra megfogott és azóta sem ereszt.

Értékelés: 89%
Legjobb dal a lemezen: The Reckless And The Brave