Avril Lavigne – The Best Damn Thing (2007)

avril-the-best-damn-thing-cd-borito.jpgHarmadik albumára most kicsit többet kellett várni, de nagyon megérte. Igaz, hogy ez az album már szinte már összehasonlíthatatlan az előzőekkel, de ezt egy cseppet sem kell bánni. Azok is jók voltak, de ez is nagyon jó és nem kell félnünk, hiszen Avril akármilyen műfajban énekel ő mindig önmaga marad.

Az előző két album depressziós hangulatát most teljesen maga mögött hagyta és ismét valami új dolgot próbált ki. Valószínű ennek köze lehet a Sum 41 énekesével kötött házasságához, mivel ez a lemez nagyon punk-os lett, de ez jól is áll neki.

 

Tracklist:

01 Girlfriend
02 I Can Do Better
03 Runaway
04 The Best Damn Thing
05 When You’re Gone
06 Everything  Back But You
07 Hot
08 Innocence
09 I Don’t Have To Try
10 One Of Those Girls
11 Contagious
12 Keep Holding On

Pozitívumok:

Az előző az albumokkal ellentétben ez egy teljesen vidám és pörgős album lett, aminek én nagyon örültem, mert épp elég lassú és depis számot kaptunk már tőle az előző albumain, amik jók voltak, de ideje volt változtatni. Ennek ellenére nem esett át a ló túloldalára és készült néhány érzelmes számmal, ami most nagyon jók lettek és kellettek is ide, hogy egy kis színt adjanak az albumnak. Az első 4 szám tökéletes és bár a rádió mindent megtett, hogy megutáljuk a Girlfriend-et nekem még sem sikerült és lehet már sokan unják, de ez akkor is egy nagyon jó szám. Lezárásnak pedig végre megfelelő számot választott így erre sem tudok panaszkodni.

Negatívumok:

Talán egy kicsit lehetett volna hosszabb az album és még egy szám elfért volna rajta. Konkrétan az albumra rá nem kerülő I Will Be-re gondoltam, amit akár a When You’re Gone helyére is be lehetett volna rakni, mert sokkal jobb. Persze lehet csak azért nem került fel, mert később lett kész a szám így csak bónuszként fért fel. Az erős kezdés miatt pedig a vége felé jött pár átlagos szám, amik szintén nagyon jók, de így mégis kezdünk kicsit unatkozni a vége felé, mert nem nyújt már újat.

Összegzés:

Ez egy nagyon kiegyensúlyozott album, amin tökéletes arányban vannak a különböző típusú számok és szerintem ez eddig a legjobb munkája Avril-nek. Aki eddig szerette őt szerintem ezután is fogja, aki meg nem az lehet, hogy pont ezzel az albummal szereti meg.

Értékelés: 90%

Legjobb szám az albumon: The Best Damn Thing

 

 

Avril Lavigne - I Will Be (Bónusz)