Billy Talent – Billy Talent II (2006)

billy.jpgA Billy Talent ezzel az albumukkal végre megérdemelten híressé vált. Tovább vitték azt a vonalat, amit az előző albumukkal elkezdtek csak sokkal jobban. Kemények, egyediek és nagyon megosztóak.

Bár ezen az albumon sokkal több olyan szám van, ami már első hallásra azonnal megragadja az embert. Nagyon sokat fejlődtek. Remek témákat találtak ki és dallamosabbak is mint legutóbb. Azt hiszem itt megtalálták a helyes egyensúlyt. Most már végre többet zenélnek, mint üvöltöznek...

 

Tracklist:

01 Devil In A Midnight Mass
02 Red Flag
03 This Suffering
04 Worker Bees
05 Pins And Needles
06 Fallen Leaves
07 Where Is The Line?
08 Covered In Cowardice
09 Surrender
10 The Navy Song
11 Perfect World
12 Sympathy
13 Burn The Evidence
14 Beach Balls

 

Nagyon erős egyéniségük van. Mindegyik számban megtalálhatóak a jellegzetes Billy Talent dallamok és témák és hasonlóan építik fel a számokat. Ennek ellenére egyik sem unalmas és nem érezzük azt hogy ilyet már hallottunk.

Tökéletesen megfelelő az album hossza és a szám mennyiség. Abszolút egységes ugyanakkor változatosak a számok. Az első számmal nagyon erősen bekezdtek, de ezt tudták is tartani. Egészen a 11. számig folyton kapunk valami újat. Egyedül a 12. és 13. számnál éreztem úgy hogy ezek már nem hoznak új színt és kicsit gyengébbek a többinél, de ezekkel sincs nagy baj.

Mivel az album nincs igazán felépítve így bevezető illetve befejő számról nagyon nem beszélhetünk, de azért jól választották meg mindkét számot. Vannak még apróbb hibáik, de sokkal jobb az előzőnél és nagyon élvezhető az egész album.

Viszont a Red Flag-et még ki kell emelnem külön is, hiszen a Billy Talent igazán ezzel a számukkal lopta be magát a szívembe. Rengetegszer meghallgattam abban az időben és meghatározó volt számomra. De a kiemelt számok közül szinte mindegyik örök kedvenc marad.

Értékelés: 87%

Legjobb szám az albumon: Red Flag