Neon Trees - Pop Psychology (2014)

Neon Trees - Pop Psychology.jpg Annyira rossz mikor megkedvelsz egy bandát és több évet kell várni a következő albumukra. Már pedig mostanában elég gyakori, hogy 3-4 év mire összehoznak egy új albumot. 

Szerencsére a Neon Trees még úgy tűnik élvezi azt, amit csinál, hiszen most is csak 2 évet kellett várni az új lemezükre.

Előző albumuk erősen az Indie rock, New wave vonal volt, most viszont kicsit Pop -osabb irányt vettek. De nem kell aggódni, mert a stílusuk teljesen megmaradt. Bár az öltözködésük egyre betegebb, a zenéjük viszont egyre letisztultabb lesz.

 

Tracklist:

01 Love In The 21st Century
02 Text Me In The Morning
03 Sleeping With A Friend
04 Teenager In Love
05 I Love You (But I Hate Your Friends)
06 Unavoidable
07 Voices In The Hall
08 Foolish Behavior
09 Living In Another World
10 First Things First

 

Meg kell mondanom nagyon megijesztettek először mivel amikor meghallottam, hogy jön az új lemez nagyon örültem. De aztán kiadták az első dalt róla, a Sleeping With A Friend -et és nagyon elvették a kedvem. Általában ilyenkor a jobb dalok közül szoktak kiadni egyet, hogy lázba hozzák a népet, ezért azt hittem ez a is a jobbakból való. Akkor viszont nagy a baj - gondoltam. De szerencsére nem így lett. Ez az album leggyengébb számai között van, viszont többszöri meghallgatás után rájöttem, hogy ez is egész jó dal.

Remekül kezdik az albumot most is a Love In The 21st Century -val és hasonlóan dinamikus dal még a Text Me In The Morning és a Teenager In Love is. Majd, ahogy az előző lemezen a Mad Love -ban, itt is duetteznek egyet a dobos lánnyal (akinek mellesleg szintén fantasztikus hangja van) az Unavoidable -ben. A szám talán nem lett annyira jó, mint a Mad Love, de azért jó hallgatni.

A hetedik számnál viszont jön a mélypont. A Voices In The Hall -t nem tudom hova tenni. Talán még jó is lehetett volna, csak épp elfelejtettek alá hangszert keverni. Így viszont nagyon unalmas. A Foolish Behavior és a Living In Another World szintén két könnyed dal, tényleg semmi extra nincs bennük, de jó számok. Viszont az előző albumhoz képest itt nem választottak olyan jó dalt befejezéshez. A First Things First igen csak átlagos szám és nagyon hiányzik belőle az az energia, ami szinte minden számukban benne van. Kár érte, de azért így sem rontja le annyira az albumot.

Az az érdekes, hogy a Habits és a Picture Show albumok legjobb számai simán verik ezeket, de mint album mégis sokkal kiforrottabb és élvezhetőbb. Akiknek az előzők tetszettek szerintem ezzel is elégedettek lesznek. 

Értékelés: 72%
Legjobb szám az albumon: Teenager In Love