People On Vacation - The Carry On EP és a The Summer And The Fall

1354624095_cover.jpgA POV -ot 2010-ben alapította Jaret Reddick a Bowling For Soup front embere Ryan Hamilton -al. Ők egyértelműen indie rock -ot játsszanak nagyon kicsi pop punk beütéssel, ami nyilván Jaret egyéniségének köszönhető. Hivatalosan ketten vannak a bandában, de sokszor segítségükre van Linus Of Hollywood is aki a BFS albumainál is segédkezni szokott. A POV egyik klipjében egyébként szerepel is.

2011 novemberében jelezték először egy EP -vel, hogy ők ezt bizony komolyan gondolják. A The Carry On EP -re egyébként remek dalok kerültek fel, ami meghozta az érdeklődést a közelgő lemez iránt. Azonban ezzel egy nagy hibát is elkövettek. Ugyanis előtték az összes puskaport, mert a mai napig az EP -n szerplő dalok a legjobbak.

Tracklist:

01 Better Of Dead
02 It's Not Love
03 Alone With You
04 Rainy Day
05 She Was The Only One
06 Where Do We Go


Az első nagy lemez végül egy évvel később, 2012 novemberében érkezett meg. Sajnos kissé elkeserítő látni mekkora hibákat követtek el. Egyrészt nem elég, hogy mindössze 10 dal került fel a lemezre, de azok közül is 3 az EP -ről lett átemelve. És sajnos a maradék 7 új dal közül csak egy kettő üti meg azt a színvonalat.

Én a helyükben biztos nem adtam volna ki az EP -t, inkább dolgozok rajta még pár hónapot és írok hozzá még 4 dalt, hogy legyen belőle nagy lemez. De valamiért nem bírtak várni vele és ennek meg is lett az eredménye. Persze így sem rossz az album, de rossz látni, hogy sokkal jobb is lehetett volna, ha okosabban csinálják.

Tracklist:

01 Because of the Sun
02 We Are the Lucky Ones
03 Prittiest Girl in the World
04 I Get You
05 Back To Being Friends
06 Lonely Fish
07 Rainy Day
08 It's Not Love
09 This Is Me
10 Where Do We Go


Ha eltekintek a korábbi EP -től és úgy nézem a lemezt akkor azért elfogadható. A Because of the Sun -ban érzem leginkább Jaret stílusát, de látszik, hogy ő is visszafogja magát, mert ez nem a BFS utódja, hanem egy indie rock banda.
A legkiemelkedőbb dalok viszont kétség kívül az I Get You, a rap beütésével és hirtelen váltásaival nagyon meglepő és érdekes volt. A Rainy Day nagyon kiforrott és kellemes dal. A Where Do We Go pedig egy jól hangszerelt érzelmes szám.

Viszont a dalok elhelyezése sem tett túl jót a lemeznek véleményem szerint, mivel a kezdeti lazaság, vidámság a hetedik számnál megszűnik és az utolsó négy szám már erősen komor hangulatú. Bár lehet ez koncepció volt és végül is ez nem feltétlenül hiba, de nekem kicsit furcsa.

Összegezve csak annyit mondanék, hogy nem akarom elvenni senki kedvét a lemeztől, hiszen szerintem hallgatható és aki szereti az indie rock zenét az mindenképp tegyen a People On Vacation -el is egy próbát, mert műfajában szerintem elég jók.

Értékelés: 70%
Legjobb dal a lemezen: Rainy Day