Avril Lavigne – Goodbye Lullaby (2011)

5f0l1CWv.jpgNegyedik albuma előtt elég hosszú pihenőre ment Avril és 4 évet kellett várni rá. Úgy tűnik azonban, hogy ez az idő túl sok volt és elfelejtette, hogy mitől is lesz jó egy album.

A zenéhez nagyon jól ért és sok hagszeren profin játszik köztük gitár, zongora és még dobon is. Játszott már sok féle stílusban és minden albuma más milyen lett. Volt már pop-rock, alternative-rock, pop-punk és ez mind jól is sikerült, viszont ez csak egy egyszerű pop album lett, amit nagyon bánok.

Amikor meghallgattam nagyot csalódtam benne. De aztán ahogy többször hallgattam kezdtem megszeretni és nem értettem, hogy mért nem tetszett elsőre. De aztán rájöttem. Akármennyire is szerethető az album Avril-től nem ilyet vártam és ez most visszalépésnek számít nála.

 

Tracklist:

01 Black Star
02 What The Hell
03 Push
04 Wish You Were Here
05 Smile
06 Stop Standing There
07 I Love You
08 Everybody Hurts
09 Not Enough
10 4 Real
11 Darlin’
12 Remember When
13 Goodbye

 

Pozitívumok:

Végre Avril is rájött, hogy jó dolog mikor egy rövid felvezető számmal kezdődik egy album, mivel megadja az album hangulatát. Ráadásul ez neki tökéletesre sikeredett. Utána következett is a What The Hell, ami első hallásra is egyből belemászik az ember fülébe és ott is marad. Ez a szám vissza is hozza kicsit az előző album hangulatát, de aztán itt vége is. Vannak rajta még kellemes számok, mint a Wish You Were Here vagy a Stop Standing There. A Smile is nagyon jó szám, de abban már kicsit vegyítve vannak a dolgok. És ami a lassan felépített számokat jól képviseli az a Remember When. A befejező bár szám illik az albumhoz és jól le is zárja azt, de önmagában nem állná meg a helyét.

Negatívumok:

A Not Enough-ot igaz, hogy a jobb számok közé soroltam, de haragszom rá, mert a versszakok és a szám felépítése tökéletes és van ereje, de aztán a refrén semmilyensége az egészet elrontja. Az album sajnos csak a 6. számig élvezhető. Utána már unalmassá válnak a számok, mivel semmi új nem történik. És bár jó dolog a szomorkodás is de egy egész albumon keresztül ilyen számokat hallgatni idegesítő.

Összegezve:

A számok jók, de hogy ezek mind egy albumon szerepeljenek az már sok. Egy album akkor jó, ha sokszínű és ebben Avril eddig egész jó volt, de ez az album a lehető legtávolabb áll ettől. És bár zeneileg tökéletes és az eleje nagyon jól indult a végére megváltozott a véleményem. Annak ellenére, hogy megszerettette magát az album nem tudok szemet hunyni a hatalmas hibái felett.

Értékelés: 80%

Legjobb szám az albumon: What The Hell

 

 

Bónusz számként szerepel az albumon még egy alkotása Avril-nek, amit az Alice csodaországban című 2010-es filmhez írt és nagyon is jól sikerült.

Avril Lavigne – Alice