Eleventyseven - Galactic Conquest (2007)

galactic.JPGAlig egy év telt el és máris megérkezett a banda második lemeze. A tempót megtartották és a hangulata is nagyon hasonló az előbbihez, de a hangszerelés már más. A pop punk vonalon haladtak tovább, de nagyon rámentek a szinti dallamokra is ami úgy gondolom csak jót tett az egésznek.

Igaz, első hallásra kicsit furcsa lehet hiszen van egy enyhén dance-es beütése a számoknak, bár ez inkább az effekteknek meg az ütemnek köszönhető. De nagyon érdekes ezt így együtt hallani. Az Eleventyseven végre megtalálta a saját stílusát és annyi biztos, hogy senki más nem játszik ilyen zenét. Az pedig hogy ki mennyire bírja befogadni más kérdés.


Tracklist:

01 Initiation Sequence
02 Love In Your Arms
03 Hapiness
04 Fight To Save Your Life
05 How It Feels (To Be With You)
06 It's Beautiful
07 Retail Value
08 Feel OK
09 12 Step Programs
10 Conan
11 Galaxies Collide
12 Program Terminated


Pozitívumok:

Az album címéhez híven a hangulatot is igyekeztek ennek megfelelőlen megteremteni és a néhol talán különc szinti dallamok is ennek tudhatók be, amik egyébként nagyon találóak. Az első és az utolsó szám egy keretbe foglalja az albumot, ami szintén nagyon jó ötlet volt. A kitöltés pedig remekül sikerült. Van egy két átlagosabb szám, de a legtöbb nagyon ütős, pont amilyennek lennie kell. Most sem feledkeztek meg a lassabb számokról, de már csak kettő van az albumon és azok is stílusosabbak az előzőknél. A többi viszont tele van tipikus punk témákkal, de mégis nagyon sajátos ahogy ezeket használják.

Negatívumok:

A dobos ezen az albumon kicsit háttérbe szorult a stílusváltás miatt, de néhány számban azért most is sikerül megmutatnia mit tud. Bár sokat fejlődtek az előző album óta, azért még van min javítaniuk most is. Nagyon jó dallamokat találnak ki, de még mindig kicsit kidolgozatlanok a számok és sok jó dallamot hagynak a levegőbe lógni és nem használják ki őket.

Összegzés:

Az igazi nagy áttörés még mindig várat magára, de nagyon jó úton haladnak és örülök neki, hogy van még olyan banda, aki tud és mer is laza és vidám maradni.

Értékelés: 78%

Legjobb szám az albumon: Love In Your Arms