All Time Low - Discography

bowling-for-soup_1.jpgEgyre közelebb vagyunk az All Time Low következő lemezéhez, ami szám szerint már a 6. lesz. Hangolódásképp nézzük meg eddigi munkásságukat...

2003-ban Baltimore-ban alakult a banda. Az elején még főleg punk-rock -ot játszottak, azóta sokkal inkább pop-punk, pop-rock irányba ment a stílusuk. Első kislemezüket még gimnázium alatt adták ki 2004-ben. Első nagy lemezük a The Party Scene pedig 2005-ben jelent meg. Ha nem is sikerült A kategóriás albumnak lennie, így is jó sok rajongót szereztek vele és a producerek is felfigyeltek rájuk. A 2007-es So Wrong, It's Right albummal viszont már elég népszerűvé váltak. Azért nem érződik a két lemez között túl nagy fejlődés, de kétség kívül jobban sikerült és a minőség is egy fokkal jobb lett. A rajongók meg már az előzőt is szerették szóval nem volt gond.

Az igazi nagy áttörés viszont 2009-ben érkezett. A Nothing Personal című lemezük fantasztikus lett. Hatalmasat fejlődtek önmagukhoz képest. Arról nem is beszélve, hogy Simple Plan -t és Fall Out Boy -t megszégyenítő magasságokba emelkedtek. Ráadásul az énekes itt még csak 22 éves volt! Én ezzel a lemezzel ismertem és szerettem meg az All Time Low -t. De a régebbi rajongók közül sokaknak nem tetszett a stílus változás (pedig nem váltottak akkorát). Sokan azt remélték, hogy megmaradnak a keményebb punk-rock -nál és emiatt csalódniuk kellett. Pedig szerintem jó volt ez így.

Következő lemezük ismét kicsit megosztó lett, de ez nem vesz le az értékéből. A 2011 nyarán érkező Dirty Work album az apróbb hibái ellenére szintén nagyon jól sikerült. Az előző lemezen slágeresebb dalok szerepeltek, amiket könnyebb megkedvelni. Ezen viszont kicsivel nehezebben emészthető tételek vannak, de ugyan annyira szerethetők.

Hogy a kritikák hatására e vagy csak újabb ihletet kaptak, de másfél év sem telt el és jött a következő lemez Don't Panic címmel. Lehet, hogy kárpótolni akarták ezzel a rajongókat hiszen kicsit visszanyúltak a korábbi albumaik stílusához. Sokkal punk -osabb és keményebb korong lett ez. De nem vitték azért túlzásba. Sok slágeres szerzemény szerepel rajta és van pár könnyedebb dal is.

A megjelenés után egy évvel pedig kiadták a Don't Panic It's Longer Now! lemezt, ami az eredeti számok mellett további 4 új dalt és 4 akusztikus verziót tartalmaz.

Ezután egy évvel 2014. szeptemberében bejelentették, hogy elkezdik a következő lemez munkálatait és idén januárban már el is készültek vele. Azóta pedig már 2 dalt (Something's Gotta Give , Kids In The Dark ) is hallhattunk róla méghozzá mind a kettő klippel érkezett. Most meg már csak bő két hetet kell kibírnunk a Future Hearts című lemezükig és az új dalokat hallva nem hinném, hogy csalódnánk.


the_party_scene_alltimelowthepartyscene.png2005 - The Party Scene

értékelés: 64%

 

 



so_wrong_its_right.jpg2007 - So Wrong, It's Right

értékelés: 70%

 

 



alltimelownothingpersonal.jpg2009 - Nothing Personal 

értékelés: 92%

 

 



work.png2011 - Dirty Work

értékelés: 88%

 

 



don_t_panic.jpg2012 - Don't Panic

értékelés: 85%