Simple Plan – Simple Plan (2008)

Simple_Plan_album_cover.jpgA Simple Plan végre felért a nagyok közé! Az előző két albumukkal sem volt baj, de azok még kicsit egyszerűek voltak. De ennél a 3.-nál már komolyan odatették magukat.

Azért azt is meg kell hagyni, hogy nagyon próbára tették a rajongók türelmét. Két album után ilyen hosszú pihenőre menni elég merész dolog. Őszintén szólva el sem tudom képzelni mit csináltak majd 4 éven keresztül, ami miatt nem adtak ki új albumot. De legalább megérte várni rá, mert nagyon sokat kaptunk most tőlük.

Azonban úgy tűnik mire a számokat befejezték már annyira kifogytak az ötletekből, hogy album címre nem is futotta. Vagy csak nem érdekelte őket. De kevés dolog van amit jobban utálok attól, hogy valaki a sokadik albumának az együttes nevét adja címként. Ez annyira nevetséges, de megbocsátok mivel a zenéjük az jó.

Tracklist:

01 When I’m Gone
02 Take My Hand
03 The End
04 Your Love Is A Lie
05 Save You
06 Generation
07 Time To Say Goodbye
08 I Can Wait Forever
09 Holding On
10 No Love
11 What If
12 Running Out Of Time

Rengeteget fejlődtek az utolsó albumuk óta. Jobb dallamokat találtak ki és azokkal tudtak is mit kezdeni. Változatosak a témák és mertek új dolgokat kipróbálni. Több hangszert is használtak már ezen az albumon és sokkal jobban felépítették a számokat. Az album maga nagyon egységes és jól összerakták. Bár elég kockázatos dolog volt ellőni a két legjobb számot kezdésnek, de azért nem kell megijedni, mert van rajta bőven jó szám, sőt igazából nincs is olyan ami rossz lenne. Azonban én befejező számnak nem mertem volna betenni, amit ők. Egy színvonalas albumot egy ennyire „egyszerű” számmal szerintem bűn lezárni. De nem akkora probléma ez itt. Az albumot szerencsére nem rontja el.

Nagyon sokszínű az album és végig tartogat meglepetéseket. Van egy két szám itt is amik talán furcsák lehetnek elsőre, de az album képébe teljesen beleillenek és összességében is nagyon szerethető lett. A Simple Plan-t bár szeretem, mégsem tartozik az első számú kedvenceim közé. Viszont ezzel az albumukkal nagyot léptek afelé.

Értékelés: 92%

Legjobb szám az albumon: Take My Hand