The Rasmus – The Rasmus (2012)

4293794ed597386a5521557cf0a87665.jpgNem is kellett olyan sokat várni és meg is érkezett az első igazán rossz album 2012 áprilisában, amit nem más követett el, mint a The Rasmus. Azon gondolkoztam éppen, hogy volt egyeltalán olyan, aki várta ezt az albumot? Mert úgy a semmiből 4 év után egyszer csak megjelent és se előtte se utána nem volt róla semmi szó.

Ezután az album után hivatalosan is kijelenthetjük, hogy a Rasmus meghalt. Szörnyen unalmas és idegesítő, amit művelnek. Még ha az olyan borzalmaktól el is tekintek, hogy a világ egyik legrosszabb album borítóját sikerült kiválasztani és hogy a nagyon sokadik albumuknak roppant fantáziadúsan a The Rasmus címet adták, akkor sem lesz jobb a véleményem róluk.

Lauri Ylönen, az együttes frontembere 2011-ben saját szóló albummal jelentkezett, ami általában akkor szokott megtörténni, ha más stílusban szeretné kipróbálni magát. De kérdem én mi értelme akkor a szóló albumnak, ha pontosan ugyanazt a zenét játssza, ugyanazzal a madártollas imidzsel, annyi különbséggel, hogy sokkal gyengébb színvonalon?

Na de aztán most újra összeálltak és bár fogalmamsincs kinek, de talán valakinek egy távoli kisfaluban biztos örömet okoztak ezzel az albumukkal, mer nekem biztos nem.

Tracklist:

01 Stranger
02 I’m A Mess
03 It’s Your Night
04 Save Me Once Again
05 Someone’s Gonna Light You Up
06 End Of The Story
07 You Don’t See Me
08 Somewhere
09 Friends Don’t Do Like That
10 Sky

A színvonal a legutóbbi albumhoz képest is sokat romlott és annak ellenére, hogy van egy két szám, amiben némi dallamot is fel lehet fedezni, az album összességében pocsék lett. Annyi érdemük van, hogy legalább sikerült azt kevés tűrhető számot jól elosztaniuk és jutott a végére is egy így egy kicsit javítottak a pontokon. De 4 év után 10 számmal előállni és főleg ilyen gyengékkel nagyon rossz ötlet volt. Nem akarom tovább oltani őket, úgyhogy lassan be is fejezem.

Ezt az albumot csak azért értékeltem, mert régebben volt pár jó húzásuk, ami miatt nyomon követtem őket, de csak pont eddig. Egyébként mindenkinek azt ajánlom, hogy óvakodjanak ettől az albumtól, de ha mégis nagyon érdekel, hogy milyen lehet, maximum azokat a számokat hallgassátok meg, amiket kiemeltem.

Értékelés: 56%

Legjobb szám az albumon: Save Me Once Again