Boys Like Girls - Love Drunk (2009)

blg.bmpIsmét egy új bandát mutatnék most be, akik bár nem tartoznak a kedvenceim közé, de azért még itt a helyük.

A Boys Like Girls 2005-ben alakult és bár kicsit hasonlít a stílusuk az All Time Low-hoz vagy Eleventyseven-hez, ők inkább a Pop-rock vonalon maradtak.

Első albumuk 2006-ban jelent meg, véleményem szerint az még vállalhatatlan és nem bírnám mégegyszer meghallagtni, bár van rajta egy tökéletes dal, (The Great Escape) ami máig a legjobb szerzeményük maradt. Az áttörést azonban a 2009-es albumukkal érték el.


Tracklist:

01 Heart Heart Heartbreak
02 Love Drunk
03 She's Got a Boyfriend Now
04 Two Is Better Than One
05 Contagious
06 Real Thing
07 Someone Like You
08 The Shot Heard Round The World
09 The First One
10 Chemicals Collide
11 Go


Az albumot remekül indítja el a Heartbreak című dal, lendületes és energikus, pont ami kell. A Love Drunk viszont még ezt is überelni tudja a baj csak az hogy már itt elérkezünk az album csúcspontjához és az első 2 dalhoz képest az összes többi erőtlennek hat.

A She's Got a Boyfriend Now még próbálja tartani a lendületet nem is rosszul, majd a Two Is Better Than One alatt kicsit andaloghatunk. Nem is baj, hogy idetették az első lírai számot, de sajnos azonkívül, hogy egy duettet mindig élvezetes hallgatni és az énekesnek baromi jól mennek a magas hangok nem történik semmi érdekes a dalban. És innentől kezdve az összes többiről elmondhatjuk ugyanezt.

A Real Thing-et még érdemes kiemelni, ez talán még visz egy kis színt az albumba. A versszakoknak tiszta 80-as évek hangulata van, csak a refrént kicsit összecsapták. Illetve még a The Shot Heard Round The World is egész élvezhető, ez is egy pörgős dal.

Ezután megint kicsit elunjuk magunkat, aztán a végén a Go-val fejeződik be a lemez. Levezetésnek jó választás, kellemes hallgatni, de ez sem tudja megmenteni az albumot.

Sajnos amilyen jól indul, a végére belefáradunk abba, hogy csak önmagukat ismétlik folyamatosan. Tényleg nincs nagy változatosság az albumon, még az üteme is minden számnak ugyanaz. Ettől függetlenül érdemes meghallgatni, vannak rajta jó számok és híresebb bandák is adtak már ki ettől rosszabb albumokat.


Értékelés: 70%
Legjobb dal az albumon: Love Drunk