Avril Lavigne – Let Go (2002)

AvrilLavigneLetGo.jpgAvril nagyon fiatalon kezdte zenei pályafutását. 2002-ben, amikor megjelent az első albuma még csak 18 éves volt azonban már 1999 óta komolyan foglalkozott vele. Műfajban inkább a pop-rock, pop-punk-hoz áll közel viszont én nem kategorizálnám be ilyen könnyen, mert amit ő képvisel az elég egyedi és több stílus is ötvöződik benne.

Már első albumával világhírű lett és azóta is amibe csak belekezd az tuti siker lesz. Ehhez nyilván szükség volt egy kis szerencsére is az elején, de a tehetsége kétségtelen és szokták mondani hogy az megtalálja az útját. Hát Avril tényleg megtalálta is jár is rajta. Amiért viszont még nagyon elismerem az az hogy azon kevés női énekesek közé tartozik, aki magának írja a számokat, méghozzá nagyon is jól csinálja. A 2002-es Let Go című albuma pedig tökéletes kezdés volt a karrierjének.

 

Tracklist:

01 Losing Grip
02 Complicated
03 Skater Boy
04 I’m With You
05 Mobile
06 Unwanted
07 Tomorrow
08 Anything But Ordinary
09 Things I’ll Never Say
10 My World
11 Nobody’s Fool
12 Too Much To Ask
13 Naked

 

Pozitívumok:

Hát nagyon nehéz volt kiválasztanom, hogy mik a legjobb számok az albumon, mivel mindegyik hibátlan szám. Nagyon erős számokkal kezdődik az album és ezt a szintet tudja is tartani később is. Többféle típusú szám is megtalálható az albumon a reménytelenül depresszióstól egészen a minden ellen lázadok punk zenéig. És ebbe a mindenbe még egy csipetnyi rap-elés is beletartozik ugyanis a Nobody’s Fool-ban Avril rap-el a versszakok alatt és ráadásul egész jól hangzik.

Negatívumok:

Nagyon kevés gyenge pontja van az albumnak, de amit mégis idesorolnék az pont az hogy túl sok depressziós szám, amik közül bár mindegyik jó, de egy ponton már zavaró, ha sok van belőle. És ezen az albumon ez elérte azt a pontot. A másik, hogy bár az utolsó két szám is teljesen rendben van, de még is jobb lett volna ha a legjobb számok közül választ egyet befejezésnek.

Összegzés:

Az album remek lett. Egy két apróságtól eltekintve nagyon profi munka főleg ahoz képest, hogy első album. Én szerettem ezt az albumot régen is és ami egy nagy pozitívum, hogy még ma is meg lehet hallgatni, sőt élvezni is lehet. És ez 10 év után szerintem nagy szó.

Értékelés: 88%

Legjobb szám az albumon: Skater Boy