Good Charlotte – Good Morning Revival (2007)

good2.jpgA Good Charlotte-nak eddig három lemeze jelent meg és mindegyik nagyon különlegesre sikerült. Azonban a három lemezben csak egyetlen dolog közös: Mindig valami teljesen újat és váratlant kapunk!

Ez most sincsen másképp. Ismét sikerült kihozniuk valami teljesen mást a zenéjükből. Ennek egyrészt örülhetünk, mivel ilyet még nem hallottunk tőlük és jó a változatosság. Másrészt viszont ez a folytonos megújulás csalódást kelthet a rajongókban, mert sosem azt kapják, amit várnak.

Egy biztos, engem nem fognak elveszíteni, mert bármit is csinálnak nekem az úgy jó. Tetszik, hogy mernek újat hozni és így nem válnak unalmassá. Ezenkívül kísérletezhetnek bármilyen stílusban, bármilyen hangszerelésben, a Good Charlotte-nak annyira jellegzetes vonásai vannak, hogy mindig fel lehet őket ismerni.

Tracklist:

01 Good Morning Revival
02 Misery
03 The River
04 Dance Floor Anthem
05 Keep Your Hands Of My Girl
06 Victims Of Love
07 Where Would We Be Now
08 Break Apart Her Heart
09 All Black
10 Beautiful Place
11 Something Else
12 Broken Hearts Parade
13 March On

Bónusz számok:

14 Face The Strange
15 Jealousy

 

Annak ellenére, hogy szeretem a GC-t és ez az album sem okozott különösebb csalódást be kell látnunk, hogy nem lett ez olyan tökéletes. Az album 45 perces és 13 szám került fel rá, ami jó is de, ha azt nézzük, hogy az előző két albumuk mennyire kidolgozott volt, ahhoz képest ez meg sem közelíti.

A GC gondosan odafigyelt eddig, hogy megadja az album hangulatát már a kezdő számmal. Ennek ellenére amit itt első számként kaptunk az szinte a nullával egyenlő, konkrétan nem zene. Az utolsó szám pedig nem tekinthető lezárásnak csak úgy eldöntötték, hogy mondjuk legyen ez az utolsó szám és ennyi. Ha attól eltekintünk, hogy mennyire más a számok hangulata és hangszerelése, mint a régebbieké akkor arra nagyon nem lehet panasz. Sok nagyon jó szám került fel ide és egyiket sem tekerném tovább, mert mind egész jó. És próbálták hasonló effektekkel és hangszerekkel megcsinálni a számokat így tényleg egy egységes albumot kaptunk. A számok után odaírtam még két bónusz számot, azok ugye alapból nincsenek rajta az albumon, de nagyon jók és szerintem azokkal lenne igazán kerek ez az album.

Sajnos ezek alapján azt kell mondjam alulmúlták önmagukat, hiszen ettől ők sokkal jobbat is tudnak. De ugyanakkor két ilyen magas színvonalú album után nehéz tartani a szintet és ezek után szinte bármit csalódásnak élnénk meg. Az album hibái azért annyira nem zavaróak és ha nem az előzőkkel kezdjük összehasonlítgatni akkor meg abszolút megállja a helyét.

Értékelés: 88%

Legjobb szám az albumon: The River