Milyen albumokra számíthatunk idén?

2014.png

Ha már így áttekintettük az előző évet akkor nézzük meg azt is, hogy 2014-ben milyen lemezekre számíthatunk. A rossz hír, hogy megjelenési dátumról egyenlőre egyik banda sem beszélt, de többen is ígérték, hogy idén akár érkezhet az új albumuk. Nézzük akkor a lehetséges érkezéseket:

- Linkin Park

2012 nyarán jelent meg utolsó lemezük és úgy tűnik nem szeretnének leállni, hiszen már dolgoznak a következő albumon, amit 2014-re ígérnek. Mivel a Linkin Park eddig is tartotta a szavát van rá esély, hogy tényleg elkészülnek vele idén.

- Blink 182

A Blink 2011 szeptemberében adta ki utolsó albumát, majd 2012 decemberében egy EP-t. Utóbbi bíztató jel, hiszen ez azt jelenti, hogy dolgoznak. Ezenkívül ők is 2014-re tervezik kiadni az új lemezt, de mivel az előző albumot 2 évig ígérgették ezért nem lennék meglepve, ha csak 2015-ben érkezne a lemez. Ők amúgy sem a kapkodásukról ismertek.

- Simple Plan

Nekik is már itt lenne az ideje, hogy új albummal jelentkezzenek, de egyenlőre semmi biztos információ nincs róla, hogy mikor jön. Az utolsó albumuk 2011 nyarán jelent meg, tavaly decemberben pedig kiadtak egy EP-t. Az biztos, hogy dolgoznak az új albumon és van rá esély hogy megkapjuk idén, de még nem lehet tudni.

- Sum 41

A Sum 41 szintén 2011-ben adta ki utolsó albumát, de ők még márciusban így már lassan 3 éve. Igaz, bejelentették hogy 2014-ben megjelenik az új album, de ők is hajlamosak húzni az időt, ezenkívül pár hónapja kilépett a bandából Steve Jocz, a dobos. Nélküle pedig nem lesz könnyű dolguk az biztos.

- The Offspring

Meglepődtem amikor bejelentették, hogy idén jöhet az új album nekik is mivel még másfél év sem telt el az előző óta. De ugyanezt játszották el legutóbbis. Először 2010-ben akarták kiadni végül pedig 2012 ősz lett belőle.

- Marianas Trench

Utolsó albumuk 2011-es és ők nem szoktak nagy szünetet tartani, de most sokat késlekedtek. Már dolgoznak az új albumon és ők is 2014-re tervezik, de én nem hiszem, hogy elkészül idén.

- Angels And Airwaves

Rólunk aztán semmi információ nincs. Korábban még úgy volt, hogy 2013-ban fog érkezni az új album aztán azóta nincs róla hír. Utolsó albumuk 2011 őszén jelent meg, 2012 decemberében pedig egy EP-t adtak ki. Én biztos vagyok benne, hogy dolgoznak az új albumon, de hogy kijön e idén azt nem tudom.

- American Hi-Fi

Egy másik nagyon megbízható együttes. 2010-ben jelent meg utolsó albumuk a következőt pedig 2012 óta ígérgetik, de sehol semmi. Először 2013 elejéről volt szó, de nem érkezett meg. Aztán augusztusban kiadtak egy számot az új albumról, de semmi megjelenési dátum nincs azóta sem. Fogalmam sincs milyen okok lehetnek a hátterében, hogy ennyit késik, de elég nagy gondok lehetnek.

- Scouting For Girls

2012 őszén jelent meg utolsó albumuk ezért még nem vártam volna a következőt és nincs is konkrét bejelentés, hogy érkezne. De el tudom képzelni, mivel nyáron kiadtak egy új dalt, ősszel pedig egy új EP-t.

- Good Charlotte

2010 őszén adták ki utolsó albumukat aztán egy évre rá bejelentették, hogy szünetet tartanak. Szerencsére nem tartott sokáig és tavaly újra koncerteztek már ráadásul tervezik idén kiadni az új albumot. Én azért nem tartom túl valószínűnek, hogy elkészül ilyen hamar. De sosem lehet tudni. Mindenesetre az ő albumukat várnám a legjobban!

Bár egy halvány esély van rá hogy végül egyik album sem érkezik meg idén, inkább nézzük pozitívan a dolgot, mert ha viszont mindegyik 2014-ben jön, akkor elképesztően jó évünk lesz!