Fall Out Boy –Infinity On High (2007)

Infinity.jpgA Fall Ou Boy ezzel az albumukkal végre felkerült a listámra. Volt már ezelőtt 2 albumuk, de azok számomra említésre sem méltóak. Mint a legtöbben én is a Thanks For The Memories-al ismertem meg őket és azt a számot azóta nem tudom megunni.

A Fall Out Boy is megjárta a maga útját. Nem lettek híresek rögtön az első albumukkal. Fokozatosan kezdtek rátalálni önmagukra. Ezen az albumon már sikerült megtalálni a stílusukat és valami egyedit csinálni. Viszont reméljük legközelebb már a zenéjük is jobb lesz nem csak a stílusuk.

 

Tracklist:

01 Thriller
02 The Take Over, The Breaks Over
03 The Ain’t A Scene, It’s An Arms Race
04 I’m Like A Lawyer With The Way I’m Always Trying To Get You Off (Me+You)
05 Hum Hallelujah
06 Golden
07 Thanks For The Memories
08 Don’t You Know Who I Think I Am
09 The (After) Life Of The Party
10 The Carpal Tunnel Of Love
11 Bang The Doldrums
12 Fame Infamy
13 You’re Crashing, But You’re No Wave
14 I’ve Got All This Ringing In My Ears And None On My Fingers

 

Letörtek az ujjaim mire beírtam az összes számot. Mégis hogy lehet ilyen hosszú címet adni a számoknak? Nincs ember aki végig kimondja ezeket. Na de visszatérve az albumra egész korrekt lett. 14 szám került rá amitől nem is kell több és az album hossza is megfelelő, bár a végére itt is kicsit kezdünk unatkozni.

A számok elég egyediek és a legtöbb élvezhető is. Azonban vannak, amik kicsit félre sikerültek és sok számban néhol már idegesítő az énekes különcsége. Néha túlzásba viszi a hajlítgatást meg a modorosságot és ilyenkor úgy érzem, mintha műfajt tévesztett volna. Biztos Rock zenész akart lenni? De ettől függetlenül jó hangja van és ha nem viszi túlzásba akár még jót is tesz a zenéjüknek.

A Thanks For The Memories-t már említettem is az elején, hogy mennyire jó. Hát körülbelül ez az egy számuk szól a nagyközönségnek a többi már kisebb réteget érint meg. A többi sem mondható rossznak, sőt vannak még bőven jó számok az albumon, de korántsem olyanok, mint az előbb említett.

Bár vannak hibái az albumnak és érezhető hogy most bontogatják a szárnyaikat azért egész jó lett az album és nem fog fájni a meghallgatása.

Értékelés: 76%

Legjobb szám az albumon: Thanks For The Memories