Angels And Airwaves – I-Empire (2007)

angels2.jpgSzűk másfél év elteltével az Angels & Airwaves ismét jelentkezett egy új albummal. Úgy tűnik nagyon szeretik ezt csinálni, mert ilyen hamar nem szoktak kiadni új albumot mások. De ennek örülünk, mert a jó zenéből sosem lehet elég. Azonban kicsit érződik az albumon, hogy nem vártak vele túl sokat.

Nem biztos, hogy a sietség az oka, mert lehet az előzővel is ennyit dolgoztak, de valamiért ebben még kevesebb lett az ötlet és pár jó számot leszámítva elég egysíkú az album.

 

Tracklist:

01 Call To Arms
02 Everything’s Magic
03 Breathe
04 Love Like Rockets
05 Sirens
06 Secret Crowds
07 Star Of Bethlehem
08 True Love
09 Lifeline
10 Jumping Rooftops
11 Rite Of Spring
12 Heaven

 

Azért nem kell végleg eltemetnünk ezt az albumot. Nem sokkal marad el az előzőtől. Midegyik szám nagyon hangulatos és egész jók lettek csak az előző albumhoz képest nem tud semmi pluszt adni. De a színvonalat azért hozza.

Az igazán nagy probléma az, hogy ebből a 12 számból kettő gyakorlatilag nem is szám csak átvezetés a következő számhoz. És ezek nagyon unalmassá teszik és ettől kicsit vontatott lesz az album. A másik nagy hiba, hogy az utolsó szám rossz lett. Csakúgy mint az előzőn itt is a végére hagyták a legrosszabb számot pedig ilyet nem szabad elkövetni. Egyrészt ne legyen egyáltalán rossz szám az albumon, de még ha véletlen van is egy akkor azt könnyebb megbocsátani, ha jól elvegyítik a többi közé, de nem utolsó számnak berakni.

 De én azt mondom amég csak ennyi a hibája egy albumnak addig engem nem fog nagyon zavarni és várom a következőt. Viszont az is biztos, hogy nem ez lesz a kedvenc albumom.

Értékelés: 75%

Legjobb szám az albumon:  Lifeline