American Hi-Fi - Album Discography

ami.JPGMár elég rég írtam albumról kritikát, de mostanában nem is érkezett semmi érdekes. Ezért most egy új bandát mutatnék be, akikről eddig még nem írtam.

Az American Hi-Fi szintén pop-punk, alternative rock-ot játszik. 1998-ban alaklultak és azóta 4 stúdió albumuk jelent meg. Túl nagy sikereket nem igazán értek el, bár volt pár slágeres számuk. Az Amerikai Pite filmekben például szinte minden részben feltűnt egy egy daluk.
Ebben a cikkben most mindegyik albumukról írok pár sort...

American Hi-Fi - American Hi-Fi (2001)

01 Surround
02 Flavor Of The Week
03 A Bigger Mood
04 Safer On The Outside
05 I'm A Fool
06 Hi-Fi Killer
07 Blue Day
08 My Only Enemy
09 Don't Wait For The Sun
10 Another Perfect Day
11 Scar
12 What About Today
13 Wall Of Sound

Elég hosszúra nyúlt az első albumuk. 13 számmal 48 percet tesz ki. Viszont nem lett túl tartalmas. Azért van rajta pár elég jó dal, de a vége felé kezd unalmassá válni és nem elég változatos az album. Viszont ahhoz képest hogy ez az első nagyon is jól sikerült.

Legjobb szám az albumon: Flavor Of The Week

Értékelés: 62%

 

American Hi-Fi - The Art Of Losing (2003)

01 The Art Of Losing
02 The Breakup Song
03 Beautiful Disaster
04 Save Me
05 Nothing Left To Lose
06 Teenage Alien Nation
07 Rise
08 This Is The Sound
09 The Gold Rush
10 Built For Speed
11 Happy

Az előző album túl hosszú volt ez meg kicsit rövid lett. A fejlődés érezhető, de nem túl jelentős. Az elején nagyon bekezdtek és az első három szám kiváló. Ehhez képest viszont a többi már kevésbé. A végére itt is elfogy az ötlet és csak önmagukat ismétlik. De ettől még összességébne nem rossz az album és egy fokkal talán jobb az előzőnél.

Legjobb szám az albumon: The Art Of Losing

Értékelés: 67%

 

American Hi-Fi - Hearts On Parade (2005)

01 Maybe Won't Do
02 Hell Yeah!
03 The Geeks Get The Girls
04 We Can't Be Friends
05 Something Real
06 Highs And Lows
07 The Everlasting Fall
08 Separation Anxiety
09 Baby Come Home
10 Where Did We Go Wrong
11 Hearts On Parade

Ahogy korábban már írtam minden együttes elér egyszer pályafutása csúcspontjára. Van akinél ez tényleg a csúcs egyeseknél pedig csak egy kis dombocska. Az American Hi-Fi ezt 2005-ben érte el. Ezen az albumukon sok jó szám van és elég élvezhető, bár korántsem tökéletes. Ott van bennük a lehetőség hogy valami nagyot alkossanak, de sajnos bentragadtak a B kategóriában. Abban viszont ez az album elég kiemelkedő, de semmi különleges.

Legjobb szám az albumon: The Geeks Get The Girls

Értékelés: 72%

 

American Hi-Fi - Fight The Frequency (2010)

01 Fight The Frequency
02 This Is A Low
03 Where Love Is A Lie
04 Acetate
05 Lost
06 Keep It Like A Secret0
07 Frat Clump
08 Lookout For Hope
09 A Taste For Crime
10 Stargazer
11 Bullet
12 Tiny Spark

Számomra érthetetlen, hogy mért vártak 5 évet a következő albumukkal a srácok. Nagyon nagy szünet volt ez egy amúgy sem túl ismert együttesnek. Így a visszatérésüket sem várta jóformán senki. De nem is úgy sikerült ez ahogy szerették volna. És ez annak is köszönhető, hogy az utolsó albumuk amúgy sem túl magas színvonalát sem tudták megtartani.
Az első pár számmal még nem is volt nagy gondom, bár igen csak elmegy kategória, de az ötödik szám után teljesen szétesik az album. És bár összességében többszöri meghallgatás után azt mondhatom, hogy nem olyan katasztrófa az album, de visszatérésnek nagyon gyenge volt. Úgy is mondhatnám, hogy nem sikerült visszatérniük.

Legjobb szám az albumon: Acetate

Értékelés: 64%

 

American Hi-Fi - 2013/2014 (TBA)

Egy ideje felröppent a hír, hogy készül az új albumuk és 2013-ra ígérték. Augusztusban ki is adtak egy új számot Killing Time címen, ami amúgy nagyon semmilyen lett. Ennek ellenére se album cím, se megjelenési dátum nincs még. Ezért én nem igazán hiszem, hogy kiadják még idén, de sosem lehet tudni. Mindenesetre én annyira nem várom ezek után.