Imagine Dragons - Night Visions (2012)

71kact3ogkl_sl1500_.jpgEz az első nagylemeze az Imagine Dragons -nak, de ennek ellenére azért volt már múltjuk előtte is. 2008-ban alakultak és négy EP -t is kiadtak már még a Night Visions előtt.

Hivatalosan Alternative rock, indie rock és indie pop a műfajuk, de én az első kettőt kapásból kihúznám mivel a rock zenéhez nem sok köze van a bandának. A torzított gitár hangját talán még nem is ismerik. Bár mivel azért érezhetően jelen van a gitár az indie rock kategóriába még beleférhet elég sok daluk. De az albumon lévő számok többsége inkább a pop felé hajlik érzésem szerint.

A Night Visions -re rátérve viszont sajnos nehezen tudom igazi albumnak tekinteni, hiszen a 11 dalból 5 dal már szerepelt korábbi EP -jükön. A Hear Me már 2010-ben hallható volt. Ráadásul ez az öt dal a legjobb a lemezen. A többi már csak töltelék rajta.

Tracklist:

01 Radioactive
02 Tiptoe
03 It's Time
04 Demons
05 On Top Of The World
06 Amsterdam
07 Hear Me
08 Every Night
09 Bleeding Out
10 Underdog
11 Nething Left To Say


Első nagy slágerük a Hear Me lett már a lemez előtt. Hasonló népszerűségnek örvend a Radioactive is, de a nagy áttörtést a Demons hozta meg.

Ezek a dalok tényleg nagyon jók lettek. Sikerült egy egyedi stílust, hangulatot megteremteniük velük. A baj csak az hogy a többi dallal a lemezen vagy leutánnozni szerették volna ezt vagy pedig teljesen más irányba mentek el. És sajnos mindegyik út rosszfelé vitte őket. A hasonló számokon érezni lehet az erőlködést, még a többi teljesen összezavar, mert nem tudom összeilleszteni a többi dallal.

Nem tudom merre fogják venni az irányt a következő lemezükkel, de ez elég felemásra sikerült véleményem szerint. A hangszereléssel is sok helyen gondok vannak. Dallamok helyett inkább a hangulatot próbálják megteremteni és ez bár néha bejön, de sokszor visszafelé sül el.

Összességében azért hallgatható az album és van néhány nagyon különleges dal, amit mindenképp érdemes meghallgatni. Viszont közel sem annyira jó, mint amennyire híressé tette őket.

Értékelés: 68%
Legjobb dal a lemezen: Demons