Simple Plan – Get Your Heart On! (2011)

1308505172_simple-plan-get-your-heart-on-2011-itunes.jpgSzerencsére most nem vártak 4 évet az új albummal, aminek nagyon örülünk is. Azonban nagyon vegyes érzéseim vannak a lemezzel kapcsolatban. Az előző albumukkal nagy sikereket értek el és kíváncsi voltam rá vajon most merre mennek tovább. De úgy tűnik, hogy visszafele.

Ez sokkal inkább hasonlít az első 2 albumukra és ez bátor dolog volt tőlük, ha szándékosan csinálták, de én ebben azért kételkednék. De akár szándékos volt akár nem azonkívül, hogy bátorságukat értékelem, az albumot már kevésbé. 10 évvel ezelőtt még valószínű a legjobb albumok között lett volna, de 2011-ben ez már szerintem kevés.

 

Tracklist:

01 You Suck At Love
02 Cant Keep My Hands Off You
03 Jet Lag
04 Astronaut
05 Loser Of The Year
06 Anywhere Else But Here
07 Freaking Me Out
08 Summer Paradise
09 Gone Too Soon
10 Last One Standing
11 This Song Saved My Life

 Ha régebbi albumaikkal hasonlítanánk össze akkor azt kell mondjam, hogy jobb az első 2-nél, de az előző albumuk kidolgozottságához képest sehol sincs. Rövidebb az album és kevesebb szám is van rajta. Ráadásul olyanok ezek a számok, mintha futószalagon dobta volna ki őket a gép. Semmi fantázia vagy ötlet nincs bennük. Ugyanaz a felépítése az összenek és ezt hamar megunjuk.

Egyrészt nagyon sok negatívumot tudnék mondani az albumról és sok minden idegesít rajta. Másrészről viszont a célját maximálisan elérte. Az egész albumból sugárzik a jókedv és az energia, bár lassabb számok is kerültek rá, de ezek jó is hogy ott vannak. Szóval, ha ez volt a céljuk akkor sikerült elérniük és szerintem jól is van ez így. Szükségünk van ilyen albumokra is. Ezenkívül a Summer Paradise című számukat én simán megválasztanám a 2011-es nyár számának...

Ennek ellenére nem tudok szemet hunyni a primitívsége felett és hogy abból a kevés 11 számból is van egy kettő ami nem igazán tud megmozgatni bennem semmit. De annak azért örülök, hogy kaptunk általuk egy kis szeletet a 2000-es évek gondtalan vidámságából.

Értékelés: 76%

Legjobb szám az albumon: Summer Paradise