Boys Like Girls - Crazy World (2012)

blg_1.bmp2009-es sikereik után számomra érthetetlenül majd 2 év szünetre ment a banda az énekes szóló karrierje miatt. Majd hirtelen visszatértek és 1 év alatt össze is dobták következő albumukat így 2012 decemberében már hallgathattuk is.

Igencsak érezhető a különbség a két lemez között. A Boys Like Girls nem próbálta megtalálni régi önmagát, inkább hátat fordított neki. Én elég nagy jóindulattal nevezném ezt rock zenének, inkább Power-pop. Akármi is ez midenesetre elég kis könnyed album lett.

Ez persze nem feltétlen negatívum akar lenni, de aki azt várta, hogy ott folytatják, ahol abba hagyták nagyot fog csalódni.


Tracklist:

01 The First Time
02 Life Of The Party
03 Crazy World
04 Be Your Everything
05 Stuck In The Middle
06 Cheated
07 Shoot
08 Leaving California
09 Take Me Home
10 Red Cup, Hands Up, Long Brown Hair
11 Hey You


Az album igazából egész jól indul. A The First Time egy lendületes dal még idézi is kicsit a régi Boys Like Girls-t. A Life Of The Party már más jellegű, laza bulizós szám, de ez is rendben van. Bár igazán érdemleges a Crazy World-ben sem történik, de mégis jó hallgatni.
A Be Your Everything már inkább elmegy kategória, de a Stuck In The Middle még fenn tudja tartani az érdeklődést. Ez egy szép lassú szám, de azért van ereje is.

És ezután már az amúgy sem magas fordulatszámon pörgő album még azt a kevés lendületét is elveszíti szép lassan, ami az elején még megvolt. Bár egyik számtól sem tépem ki a hajam, de teljes érdektelenségbe fullad a lemez innentől. Az utolsó számnak pedig már konkrétan fáj a végighallgatása. Annyira semmilyen és feleslegesen túlnyújtott, érezhető, hogy hasonló befejezést akartak itt, mint az előző albumon, de ami ott működött itt sehogy sem akar összejönni.  

A Boys Like Girls eddig sem tartozott a műfaj legjobbjai közé, de a lehetőség megvolt bennük. Eddig.
Az egész albumot nem érdemes meghallgatni, de az első 5 szám még egész jó ahhoz hogy a háttérben szóljon valami...


Értékelés: 60%
Legjobb dal az albumon: The First Time