Billy Talent – Billy Talent III (2009)

Billy Talent III.jpgEz a 3 év szünet úgy tűnik túl sok volt a Billy Talent-nek, mert közben elfelejtették, hogyan is kell számokat írni. Próbálták folytatni azt, amit az előző albumuknál olyan jól felépítettek, de valahogy most semmi sem akar összejönni nekik.

Minden, amit a Billy Talent-ben szeretttem és ami miatt szerettem őket az mostanra teljesen eltűnt. Nagyon lendületesek és erőteljesek voltak, de most teljesen leeresztettek. Sajnos azt kell mondanom nekem ez csalódás volt, pedig nagyon vártam akkor ezt az albumot. Ennek ellenére nem akarom elvenni mindenkinek a kedvét tőle, hiszen vannak értékei az albumnak, de az előzővel össze sem lehet hasonlítani.

 

Tracklist:

01 Devil On My Shoulder
02 Rusted From The Rain
03 Saint Veronika
04 Tears Into Wine
05 White Sparrows
06 Pocketful Of Dreams
07 The Dead Count Testify
08 Diamond On A Landmine
09 Turn Your Back
10 Sudden Movements
11 Definition Of Destiny

 

Billy Talent albumhoz képest nagyon erőtlen. Viszont ha olyan szemszögből vizsgáljuk, hogy egy különálló album akkor azért van pár pozitívum, amit el lehet róla mondani.

Van egy nagyon egyedi hangulata az albumnak, ami klasszul meg van csinálva és egészen a végéig kitart. Ezt a hangszereléssel érték el főleg, de a számok is kicsit elvontabbak rajta. Vannak rajta jó számok és ha a csalódáson túl tudjuk tenni magunkat akkor akár szerethető is lehet.

De sajnos inkább csak a próbálkozás érződik rajta. Úgy gondolom valami különlegeset szerettek volna alkotni, de nem értenek hozzá, hogyan kell. Ha az albumot egészében nézem akkor is több sebből vérzik. Az eleje még nem is olyan rossz. De a harmadik szám már nagyon fáj. Kemények akarnak lenni benne, de inkább szánalmas. Pedig vannak benne jó dallamok. A 8. számig még egész elviselhető az album, de aztán ott vége is számomra. A Turn You Back-et egyszerűen nem tudom befogadni. Nevetségesen gyenge szám. Az utolsó kettő borzalmasan lapos. Az utolsó számban semmi fantázia nincs. És elég rövid is az album. 11 szám azért nagyon kevés így 3 év után. Bár ennyire rossz számokból akár még sok is. Lehet hogy örülnünk kéne.

Kicsit a fájdalom szólt belőlem most, mert egy remek bandát veszítettünk el. A Billy Talent már nem önmaga és ez szomorú. Az album igazából hallgatható, ha nem várunk tőle túl sokat.

Értékelés: 70%

Legjobb szám az albumon: Rusted From The Rain