The All American Rejects – When The World Comes Down (2008)

00-the_all-american_rejects-when_the_world_comes_down-2008-crd.jpgAz All American Rejects ismét megmutatta, hogy mennyi érzelem, dallam és ötlet van még bennük. Nagyon komoly albumot kaptunk tőlük ismét. Azt hogy ők mennyire profin értenek a zenéhez már nem is kell mondanom, hiszen az előző albumukkal is bizonyították ezt. Viszont most még többet nyújtottak ebből is. Ezenkívül olyan mély érzésekhez képesek lenyúlni, amikhez csak nagyon kevés együttesnek sikerül. Számomra ez az albumuk rendkívül meghatározó volt. Azok közé az albumok közé tartozik, amik teljesen ki tudnak kapcsolni. Érzem hogy magába szív a zene és egy teljesen más világba vezetnek el. Mindig élvezet őket hallgatni, mert tudnak újat mutatni.

 

Tracklist:

01 I Wanna
02 Fallin’ Apart
03 Damn Girl
04 Gives You Hell
05 Mona Lisa
06 Breakin’
07 Another Heart Calls
08 Real World
09 Back To Me
10 Believe
11 The Wind Blews
12 Sunshine

 

Mindegyik albumuk nagyon jó és mégis mindegyik után hatalmas a fejlődés. Ennél az albumnál is nagyon odafigyeltek a keretre. Nagyon jól választották meg a kezdőszámot és utána is tökéletesen van elhelyezve a többi. Az utolsó szám pedig nagyon hangulatos kis levező szám lett, ami tökéletesen illik az album hangulatvilágához. 12 szám került fel rá és megfelelő a hosszúsága is. Ezek abszolút rendben is vannak. Nekem mindegyik szám tetszik rajta, bár van olyan, ami annyira nem lett eltalálva. Az az érdekes, hogy pont az a szám, ami a legjobban tetszik az albumon valahogy nem illik rá szerintem. Mintha egy másik albumukról hozzárakták volna. De ennek ellenére jó hogy ott van.

Remek albumot kaptunk tőlik ismét és jobb lett, mint az előző. Bár a két album hangulata teljesen más. Ez egy kicsit elvontabb lett és többnyire érzelmes számok vann ak rajta, de épp megfelelő mértékben. Nekem a kedvenc albumaim között van ez is és bármikor szívesen hallgatom.

Értékelés: 92%

Legjobb szám az albumon: Real World