The Rasmus – Black Roses (2008)

The_rasmus_black_roses.jpgA Rasmus elég komoly múlttal rendelkezik, ezzel szemben nem tudnak sok mindent felmutatni. 2003-ban egy jól sikerült stílus váltás után megszaladt nekik a szekér és próbáltak talpon is maradni, de a 2005-ös albumukkal igen csak leszerepeltek. Olyasmit próbáltak magukra erőltetni, ami nem állt jól nekik.

Most 2008-ban ismét visszatértek, hogy bizonyítsanak. Nem tudom kinek mennyire jött be ez az album, de egy dolgot mindenesetre bebizonyítottak vele: Mégpedig, hogy már sosem lesznek olyanok, mint 2003-ban. Jó felé tapogatóznak és érződik, hogy többet dolgoztak ezen a lemezen, de valahogy hiányzik belőlük az a plusz. A legnagyobb problémájuk, hogy olyanok akarnak lenni, mint 5 éve. Kétségbeesetten kapaszkodnak a „jól bevált” imidzsükhöz és nem mernek változtatni. Pedig kellene!

Tracklist:

01 Livin’ In A World Without You
02 Ten Black Roses
03 Ghost Of Love
04 Justify
05 Your Forgiveness
06 Run To You
07 You Got It Wrong
08 Lost And Lonely
09 The Fight
10 Dangerous Kind
11 Live Forever

Azt meg kell hagyni, hogy jobb lett, mint az előző album és jó hogy most nem próbáltak nagyon kemények lenni, mert az szánalmas volt. Ez sokkal lágyabb album lett és stílusosabb is ,így élvezhetőbb. De továbbra is kicsit érződik az ötlettelenség és az album közepe nagyon lelaposodik. De legalább az eleje jól kezdődik és a végének is megadták a hangulatot és egy egész kellemes számmal levezették.

Nem tudok túl sokat elemezgetni a Rasmus-on mivel elég keveset nyújtanak zeneileg. Aki eddig nem szerette őket az ettől az albumtól is óvakodjon, aki pedig szereti őket annak ez is tetszeni fog. Én ezt még a hallgatható albumok közé sorolnám és előző album hibáit egy kicsit jóvá tették, de még így is csak árnyékuk önmaguknak.

Értékelés: 70%

Legjobb szám az albumon: Ten Black Roses