Scouting For Girls – Everybody Wants To Be On TV (2010)

15610.jpgA Scouting For Gilrs már első albumával bebizonyította, hogy mennyire egyediek és tehetségesek. Azonban az a kevés 10 szám is ami az albumon szerepelt túlságosan hasonlított egymásra legalábbis az alapkoncepció és hangszerelés. Ezért hát egyértelmű volt hogy muszáj újítaniuk valamit ahoz hogy ne mondhassuk utána egyből azt hogy ilyet már hallottunk.

A feladat adott volt a kérdés csak az maradt, hogy vajon milyen irányt választ magának Scouting For Girls. Mint utóbb kiderült inkább a pop felé tolódott el a zenéjük a második albumra, bár a stílusuk abszolút dominál és tudták hozni önmagukat. Azonban az album sajnos hagy némi kívánni valót maga után.

 

Tracklist:

01 This Ain’t A Love Song
02 Little Miss Naughty
03 Goodtime Girl
04 Famous
05 Silly Song
06 On The Radio
07 Blue As Your Eyes
08 Posh Girls
09 1 And 1
10 Take A Chance

 

Pozitívumok:

Továbbra is dominál az egyedi stílusuk és a kicsit pop-os hangzás is illik hozzá. A dallamok most is főként zongorára épülnek és ugyanolyan kreatívak maradtak mint legutóbb, sőt talán még fejlődtek is kicsit. Érdekes hogy legtöbbször az együttesek már az album elején ellövik az összes jó számot a végére pedig már nem marad semmi. Itt pont fordítva történt. Az első 3 szám olyan elmegy kategória és azok kicsit távolabb is állnak a stílusuktól, de a negyedik számtól kezdve beindul az album és az utolsó szám kivételével mind nagyon slágeresek (apróbb hibáktól eltekintve).

Negatívumok:

Az utolsó gondolatnál maradva viszont jó lett volna ha az egyik nagyon jó számot az elejére teszik, hogy már rögtön jól induljon az album. A 10 szám sajnos még mindig kicsit kevés, viszont talán már jobban ki vannak dolgozva így az album is hosszabb valamivel. Ezenkívül még az előző album nagyon vidám és tempós lett addig ezen van pár szám ami kicsit megtöri a lendületet illetve nagyon döcögősen indul az album hiszen az első 3 szám kicsit lassabb és túl átlagosak.

Összegzés:

Mindent összevetve több hibája van ennek az albumnak mint az előzőnek és nincs meg az a hangulat sem, de összességében mégis egy jó album és bár lehetett volna jobb, de az irány szerintem jó volt. Akinek tetszett az előző album az biztosan talál olyan számokat rajta, amik tetszeni fognak.

Értékelés: 70%

Legjobb szám az albumon: Famous