The Friday Night Boys - Off The Deep End (2009)

fnb.bmpHa már írtam a Boys Like Girls -ről, akkor nem hagyhatom ki egy másik régi kedvencemet sem, akik ugyanabban az időszakban tűntek fel.

A The Friday Night Boys sokkal punkosabb és bár nem lettek annyira ismertek, de a 2009-es albumuk van olyan jó, mint a Love Drunk. Három rövidebb EP után az Off The Deep End volt a banda első és egyben utolsó albuma is sajnos. 2010-ben hirtelen feloszlottak.

Az okok nem ismertek, de négyen háromfelé mentek, viszont mindenki maradt a zenénél. Azért sajnálom, mert ígéretes bandának tűntek. Mindenesetre ez az album itt maradt nekünk és érdemes hallgatni...

Tracklist:

01 Permanent Heartbreak
02 Stupid Love Letter
03 Suicide Sunday
04 Finding Me Out
05 Stuttering
06 Can't Take That Away
07 How I Met Your Mother
08 Hollow
09 The First Time (Natalie's Song)
10 Molly Makeout
11 Unforget You
12 Sorry I Stole Your Gurl


Az album itt is jól kezdődik a folytatás pedig még jobb a Stupid Love Letter és a Suicide Sunday -el. Előbbi több filmben is szerepelt és klipje is nagyon jól sikerült.
A lemez közepére is jutott két erős dal. A Can't Take That Away egy könnyed acousticus dal a How I Met Your Mother (a sorozathoz nincs köze) pedig szintén elég különleges.
Innentől kissé leül az album, sablonos számok követik egymást. Egy kicsit talán még kitűnik a Molly Makeout és a befejező szám, így nem válik teljesen unalmassá a lemez második fele sem.

Igaz, hogy nem a legjobb pop-punk album és érződik, hogy még keresik önmagukat, de szerintem teljesen hallgatható és aki szereti ezt a stílust annak tetszeni fog.

Értékelés: 70%
Legjobb dal az albumon: Stupid Love Letter