Scouting For Girls – Scouting For Girls (2007)

0000280155_500.jpgA Scouting For Girls egy nagyon egyedi zenekar és igazából nem is nagyon tudom, hogyan szerettem meg őket, hiszen nagyon távol áll minden stílustól, amit eddig hallgattam.

2005-ben alakultak és azóta 3 albumot adtak ki, de már rögtön az elsővel megkedveltem őket. Sok féle műfajt rájuk aggatnak a pop rock-tól kezdve a piano rock-ig sőt még alternative rock-nak is mondják. Én nem tudnám behatárolni őket így. Egy kicsit talán mindegyik igaz lehet rájuk, de  ugyanakkor egyik sem. Valami egészen egyedi módon sikerült visszanyúlniuk oda ahonnan az egész rock zene indult. Amikor még főleg zongorára építkeztek a számok és nem volt benne semmi mű effect és zaj.

Ami manapság már nagyon furcsának tűnhet, hogy az énekes zongorista és a számokban a ritmust nem gitáron hanem zongorán játszák. A gitár ebben a felállásban „csak” kiegészítő hangszer, de azért folyamatosan jelen van. Ehhez pedig egy remek dobost találtak, akinek van érzéke és fantáziája hozzá, hogy milyen témák illenek ebbe a stílusba.

 

Tracklist:


01 Keep On Walking
02 She’s So Lovely
03 It’s Not About You
04 The Airplane Song
05 Heartbeat
06 Elvis Ain’t Dead
07 I’m Not Over You
08 I Need A Holiday
09 The Mountains Of Navaho
10 I Wish I Was James Bond

 

Pozitívumok:

Ezt a különleges stílust remekül hozzák az egész album alatt és minden szám nagyon jól meg van írva. Ezenkívül ez egy nagyon vidám és hangulatos album, ami szintén elég ritka mostanság.

Negatívumok:

Sajnos elég hamar véget ér az album, hiszen 10 szám van csak rajta és ez körülbelül 35 percet tölt ki. Ezenkívül annyira nem változatosak a számok így a vége felé sok pluszt már nem tud adni, de ettől még élvezet hallgatni.

Összegezve:

Biztos van aki falramászik ettől a stílustól, de ez nem baj, hiszen nem kell, hogy mindenkinek tetszen, attól ez még jó zene és mindenkinek ajánlom, hogy tegyen vele egy próbát.

Értékelés: 78%

Legjobb szám az albumon: She’s So Lovely