Eleventyseven - And The Land Of Fake Believe (2006)

névtelen.JPGA napokban rátaláltam egy új bandára, akik hihetetlenül jók és nem értem, hogy nem hallottam róluk eddig. Már egy hete csak őket hallgatom és egyre jobban tetszenek az albumaik.

2002-ben alakultak és azóta már 4 albumot adtak ki, szóval nem igen tétlenkednek. Az első 2006-ban jelent meg és már az is nagyon jól sikerült. Sok számuk nekem a régi Blink-et, Sum 41-t vagy Bowling For Soup-ot idézi. Bár össze nem hasonlítanám velük, hiszen azt a szintet nem ütik meg ezen a lemezen, de a hangulatot hozzák.


Tracklist:

01 More Than A Revolution
02 A Stellar Sayonara
03 Nostalgiatopia
04 MySpace
05 Here With Me
06 The Unicorn Revolt
07 Anti-Adieu
08 Odd's And Even So's
09 Teenage Heartbreak
10 Yesterday's Glues
11 Reach That Far

Pozitívumok:

Igaz hogy nincsenek nagyívű dalok vagy egyedi dallamok és nem is túlságosan eredeti az amit csinálnak, de kicsit visszahozták a 2000-es évek elejének a hangulatát, amit a Blink 182 vagy Sum 41 már képtelen. Az album nagyon vidám és pörgős, ami ehhez a stílushoz épp elég. Ezenkívül megpróbálkoztak lassabb számokkal is amik egészen jól sikerültek, bár egyik sem annyira kiemelkedő. Az énekesnek nagyon jó hangja van és használni is tudja a dobos pedig szívét lelkét beleadta a számokba.

Negatívumok:

Hát van még bőven min javítaniuk, hiszen dallamokból elég kevés van. 11 szám szerepel csak az albumon. A gitáron kívül nem is használnak más hangszert és a lassú számokból lehetett volna kevesebb, vagy legalább ne a végén szerepeljen kettő egymás után.

Összegzés:

De ennek ellenére ez egy hallgatható album és van pár nagyon jó szám rajta, amik miatt mindenképp érdemes meghallgatni. Viszont ahhoz képest hogy első album nagyon is jó lett. Mindenképp akartam erről a lemezükről is írni, bár ez még elég kezdetlegesnek mondható, de a következő albumukkal már nagyot fejlődtek.

Értékelés: 69%

Legjobb szám az albumon: More Than A Revolution