+44 – When You’re Heart Stops Beating (2006)

images.jpg2005-ben egy nagyon szomorú dolog történt. A Blink 182 feloszlott. Elég hirtelen történt és mindenkit meglepett. Nézeteltérésekre hivatkoztak, de elképzelhető, hogy más is volt a háttérben.

A jó hír viszont az hogy egyikük sem hagyta abba a zenélést. Már külön utakon jártak, de a zenéjüket továbbra is élvezhetjük. Igaz már teljesen eltűnt belőlük a Blink stílus, de ettől még nem kell elkeserednünk.

Hárman kétfelé szakadtak. Tom alapított külön egy bandát, ami Angels And Airwaves néven fut, Mark és Travis pedig együtt maradtak néhány új taggal kiegészülve és ők lettek a +44. Elég gyorsan jelentkeztek is egy albummal. Nyilván Mark-nak elég sok projectje volt ahhoz, hogy csináljanak belőle egy egész lemezt. És végül is elég hangulatosra sikeredett. Nem biztos, hogy aki a Blink-et szerette az ezt is szeretni fogja, de érdemes meghallgatni.

Tracklist:

01 Lycanthrope

02 Baby Come On

03 When You’re Heart Stops Beating

04 Little Death

05 155

06 Lillian

07 Cliff Diving

08 Interlude

09 Weatherman

10 No It Isn’t

11 Make You Smile

12 Chapter XIII

Azért elég megosztó a zenéjük. Nem olyan egyszerű befogadni a számokat, de az biztos, hogy nagyon egyedi. A legutóbbi Blink albumnál említettem, hogy sokkal elvontabbak lettek és depressziósak. Hát a +44 még inkább. Erősen az a „most már mindennek vége” hangulat uralkodik az albumon.

Zeneileg is elég érdekes az album. Egyedi hangszereléssel dolgoztak és egyáltalán nem sablonosak a számok. Ez akár jó is lehet, de emiatt mondtam hogy nehéz befogadni, mert nem ilyen számokhoz szoktunk hozzá. De mindent összevetve jó album és meg lehet szeretni. Bár a Blink 182 nagyon hiányozni fog és azt a vonalat sem az A&A, sem a +44 nem vitte tovább.

Értékelés: 77%

Legjobb szám az albumon: When You’re Heart Stops Beating