Bowling For Soup – The Great Burrito Extortion Case (2006)

bfs.jpgIsmét csak 2 év telt el és máris új albummal jelentkezett a Bowling for soup. Egyre jobban értenek hozzá, hogy kell jó számokat csinálni. De sajnos azt még mindig nem tudják, hogyan kell jó albumot.

Az előző két albumra túl sok számot tettek rá és emiatt kicsit elveszett az egység és kicsit unalmassá is vált a vége felé. Most már 14 számnál megálltak és ez nagyon jó is. Csakhogy nem mind lett eltalálva. Sokat fejlődtek és sokkal jobb számok kerültek rá az albumra, mint az előzőkre, de sajnos sok rosszat is rajta hagytak, amik nagyon nem illenek oda. És ezekből túl sok van ahhoz hogy igazán élvezhető legyen az album.

 

Tracklist:

01 Epiphany
02 High School Never Ends
03 Val Kilmer
04 I’m Gay
05 Why Don’t I Miss You
06 A Friendly Goodbye
07 Luckiest Loser
08 Love Sick Stomach Ache
09 Much More Beautiful Person
10 Friends Like You
11 When We Die
12 99 Biker Friends
13 Don’t Let It Be Love
14 If You Come Back To Me…

 

Nem csak a hangulat, de a színvonal is nagyon ingadozik az albumon. A jó számok nagyon jók és le a kalappal a Val Kilmer, When We Die, High School Never Ends vagy az If You Come Back To Me előtt. De a rosszak viszont nagyon hallgathatatlanok (I’m Gay, Friends Like You, Don’t Let It Be Love).

Ami viszont pozitív benne, hogy nagyon vidám az album és ez hallgatás közben abszolút rá ragad az emberre. Ráadásul remekül helyezték el a számokat, hiszen bár felkerült rá három szinte már vállalhatatlan szám mégis ezeket olyan helyre tették ahol nem okoznak nagy gondot. És a jó számokat is úgy helyezték el, hogy a végére is maradjon. És befejezésnek az If You Come Back To Me tökéletes választás volt.

Ezenkívül látszik hogy a Bowling For Soup szeret zenélni és élvezi is amit csinál nem csak a pénzért adnak ki albumokat. Pedig ez most már egyre ritkább. És igaz, hogy vannak gyengébb számok az albumon, de a szintén sok kiváló szám miatt érdemes meghallgatni.

Értékelés: 78%

Legjobb szám az albumon: High School Never Ends