Marianas Trench – Masterpiece Theatre (2009)

Masterpiece_Theatre_Mtrench.jpgA régi nagy nevek mellett, akik kétségbeesetten próbálnak visszakapaszkodni a csúcsra, szerencsére akadnak ígéretes új zenekarok is. Ilyen például a Marianas Trench. Hivatalosan 2001-ben alakultak, de első albumuk csak 2006-ban jelent meg. Azonban az még erősen szárnybontogatós album és nem érdemes meghallgatni. Viszont 2009-re megtalálták saját egyedi stílusukat és egyben a rajongótáborukat is.

3 év alatt rengeteget fejlődtek és zeneileg abszolút hibátlan, amit csinálnak. Az énekesnek pedig eszméletlen hangja van. Nagyon különleges és rendkívül sokszínűen tudja használni. Azt viszont, hogy kinek mennyire jön be ez a stílus nem tudom, de az biztos, hogy ők zenészek…

 

Tracklist:

01 Masterpiece Theatre. Pt. 1
02 Cross My Heart
03 All To Myself
04 Beside You
04 Acaida
06 Masterpiece Theatre. Pt. 2
07 Sing Sing
08 Good To You
09 Celebrity Status
10 Perfect
11 Lover Dearest
12 Masterpiece Theatre. Pt. 3

 

Pozitívumok:

Az album felépítése tökéletes, egyszerűen hibátlan. Nagyon szépen keretbe foglalták az egészet két nagyszerű számmal, sőt inkább alkotással, mivel ezek nem pusztán különálló számok. Az első szám is rengeteg különböző részből áll mégis teljesen harmonizálnak egymással. Még az utolsó szám gyakorlatilag egész album számait tartalmazza valamilyen formában.

Ezenkívül az összes szám nagyon jó. Egyikbe sem tudnék belekötni. Mindegyiknek helye van az albumon. A hangulathoz is nagyon értenek és ahoz is hogyan kell elhelyezni a számokat. A legtöbb szám inkább pörgős és lendületes, de a 4. számtól kezdve időnként bedobtak egy-egy lassabb számot is amik jót tettek az albumnak és ezekből pont elég amennyi van.

Negatívumok:

Nem nagyon tudok hibákat találni az albumon. Talán egyeseknek néhol kissé idegesítő lehet a sok fejhang, de ez is része ennek a stílusnak.

Összegezve:

Bár ők nem tartoznak a kedvenc bandáim közé, de el kell ismernem, hogy remekül felépítették ezt az albumot és most nagyot alkottak ezzel. Mindenkinek ajánlani tudom, aki szereti a jó zenét.

Értékelés: 90%

Legjobb szám az albumon: All To Myself