Avril Lavigne – Under My Skin (2004)

AvrilLavigne_UnderMySkin.jpg2 év után Avril ismét jelentkezett egy jó kis albummal és szerencsére a stílusát megtartotta, azonban kicsit más vizekre evezett. Még az előző album inkább pop-rock volt most sokkal inkább az alternative-rock felé hajlanak a számok és vannak köztük keményebb témák is.

Gyakran elkövetik azt a hibát az együttesek, hogy ha valami egyszer bejött akkor azt meglovagolják mégegyszer vagy csak nem mernek kockáztatni. Avril jól ráérzett arra, hogy bár az első albuma nagy siker lett, ahoz talpon maradjon mégis muszáj újítania. A kérdés csak az, hogy mennyire lettek jók az újítások…

 

Tracklist:

01 Take Me Away
02 Together
03 Don’t Tell Me
04 He Wasn’t
05 How Does It Feel
06 My Happy Ending
07 Nobody’s Home
08 Forgotten
09 Who Knows
10 Fall To Pieces
11 Freak Out
12 Slipped Away

 

Pozitívumok:

Bizonyos pontokon nagyon jót tettek az változások az albumnak. A Take Me Away például egy nagyon erőteljes szám és remekül elindítja az albumot. Aztán ott van a How Does It Feel, ami egy lassan felépített szám és szintén tökéletes. De az is jó pont, hogy a régi hangulatból is visszahozott egy keveset a He Wasn’t és Nobody’s Home című számokkal. A befejezőszám szintén illik oda és talán jobb is mint az előző album lezárása.

Negatívumok:

A pozitívumok ellenére azonban van ennek is hátránya hiszen nem minden szám lett olyan jól eltalálva. A Forgotten szerintem már túl kemény és elvont szám Avril-nek a Freak Out pedig szintén nem illik az albumra valahogy. A régi stílust képviselő számok pedig kissé átlagosak maradtak, mint például a Don’t Tell Me. Az ötlet jó volt hogy maradjon meg a régi koncepció, de újítsunk is egy keveset, viszont az album kissé megsínylette, hiszen a hangulat is ingadozik és nem túl egységes az album összképe.

Összegzés:

Az előző album nagyon kiforrott volt és ez ahhoz képest túlságosan hullámzó. Vannak rajta nagyon jó számok, amik talán még jobbak mint az előzők, de vannak amik meg nagyon átlagosak vagy oda nem illők. Ennek ellenére ez is teljesen megállja a helyét és jó album, de össehasonlítva a kettőt most ez egy kicsit alul maradt.

Értékelés: 84%

Legjobb szám az albumon: Take Me Away