Good Charlotte – The Chronicles Of Life And Death (2004)

The_Chronicles_of_Life_and_Death.pngAmikor egy banda végre összehozza a tökéletes albumot először nagyon boldogok leszünk, hogy mekkorát alkottak. De mikor várjuk a következő dobásukat rájövünk, hogy ezek után csakis csalódni lehet, mert másodszorra szinte lehetetlen megcsinálni. Ezenkívül az elvárásaink is nőnek feléjük így az amúgy szintén nagyon jó albumukat is képesek vagyunk tragédiaként megélni.

Azt hiszem valami ilyesmin esett most át a Good Charlotte is. Az előző album fantasztikus lett és nagyon bejött mindenkinek. Ezzel azonban annyira feltették maguknak a lécet, hogy ők is érezték, hogy nem tudják átugrani. Éppen ezért nem is próbálták meg. Így nem  estek bele abba a hibába, mint a Linkin Park, hogy ugyan olyan albumot akartak csinálni, mint amivel bejöttek.

A Good Charlotte ehelyett egy teljesen más hangulatú albumot csinált, ami igaz sokkal komorabb lett, de ugyanakkor nagyon hangulatos. Biztos nagyon sokan csalódtak benne, hiszen ez már nem pont ugyanaz a Good Charlotte, de én nem csalódásként éltem meg. Ez is egy remek album lett, de nem lehet a kettőt összehasonlítani.

Tracklist:

01 Once Upon A Time
02 The Chronicles Of Life And Death
03 Walk Away
04 S.O.S.
05 I Just Wanna Live
06 Ghost Of You
07 Predictable
08 Secrets
09 The Truth
10 The World Is Black
11 Mountain
12 We Believe
13 It Wasn’t Enough
14 In This World

Bizonyos pontokon alkalmazták az előző albumon is jól bevált módszereket. Például itt is egy instrumentál számmal indítanak, ami amúgy iszonyat jó lett és abszolút képviseli az album hangulatát.

Ezenkívül szintén 14 szám található rajta, bár jóval hosszabb, mint az előző, hiszen 58 percesre sikeredett. És mint említettem elég nehéz ilyen hosszan lekötni a figyelmet, nekik mégis sikerült. Egy percig nem lehet unatkozni. Remekül fel van építve az album az elsőtől az utolsó számig és nagyon egységes is. Új hangszereket vittek a számokba és nagyon jó témákat találtak ki. Bár a hangulat más mint az előző albumon, de a stílusuk nem változott és minden számban rájuk lehet ismerni.

Nagyon sok számot ki lehetne emelni az albumon, amik különlegesek és ki is emeltem párat tényleg csak a legjobbakat, de egyet muszáj mégis külön megemlítenem. A Ghost of You nálam mindenképp különdíjas. Annyira jól eltalálták a számot és teljesen egyedi hangzásvilága lett, hogy az egyik kedvenc szomorkodós számom még mindig.

Ha valaki csalódott ebben az albumban az csak azért lehetett, mert másra számított. Nekem ez az album a top 10-ben biztos benne marad még sokáig az előzővel együtt.

Értékelés: 92%

Legjobb szám az albumon: I Just Wanna Live