Marianas Trench – Ever After (2011)

1321947894_marianas-trench-ever-after-2011.jpgAz előző album sikerein felbuzdulva gyorsan nekiálltak az új album munkálatainak és 2 évvel később jött is a következő. A Masterpiece Theartre album nagyon el lett találva és teljesen egyedi hangzásvilággal bírt. De szokták mondani, hogy ami egyszer bejött nem biztos hogy még egyszer is működni fog.

A Marianas Trench viszont megkockáztatta, hogy megint jól fog elsülni a dolog és a világon semmit sem változtattak a koncepción, de még a számokon sem. Egy az egyben az első album folytatása. Elsőre rávágnám, hogy de hát nincs is ezzel semmi baj, hiszen ezért szerették őket. Igen ám csakhogy egy idő után unalmassá válhat ugyanazt hallani. Ráadásul két ennyire egyforma albumnál elkerülhetetlen az összehasonlítgatás és itt bizony elvérzik ez az album. Elődje ugyanis sokkal kifinomultabb volt. És a gond az hogy ilyenkor nem elég az ha csak hozza a szintet, mert ha ugyanolyan jó is album mint az előző, akkor is azt mondjuk rá, hogy jó-jó, de ilyet már hallottunk…

 

Tracklist:

01 Ever After
02 Haven’t Had Enough
03 By Now
04 Truth Or Dare
05 Desperate Measures
06 Porcelain
07 Fallout
08 Stutter
09 Toy Soldier
10 B Team
11 So Soon
12 No Place Like Home

 

Pozitívumok:

Az hogy megtartották a koncepciójukat az mindenképp jó pont és itt is megfigyelhető a két szám ami keretbe foglalja az albumot. Erre a lemezre is nagyon slágeres és lendületes számok kerültek, amik garantálják a jó hangulatot akárcsak az előző albumon. Az énekes hangja még mindig nagyon ütős és itt is legjobbat hozza ki magából és maximálisan kihasználja az adottságait.

Negatívumok:

Sajnos az most negatívumnak számít, hogy pontosan ugyanolyan az album mint az előző. Azonban itt már kevesebb az eredetiség és a számok sincsenek olyan jól megírva mint korábban. Az érzelmes számok nem jönnek át a két keretszám pedig jó, de nem annyira mint az előzők.

Összegezve:

Nem akarom lehúzni az albumot mivel teljesen korrekt és jól sikerült az apróbb hibáktól eltekintve, de sajnos tényleg azt kell mondjam, hogy ilyet már halottunk tőlük és az jobb volt. Ennek ellenére mindenképp érdemes meghallgatni és abszlolút szerethető album.

Értékelés: 84%

Legjobb szám az albumon: Stutter