Sum 41 – Chuck (2004)

Sum41Chuck.jpgA Sum 41-nak ez már a 4. lemeze és sikerült elég hamar hírnevet szerezniük. Így nem kevés sikert tudhatnak már maguk mögött. Viszont az előző albumuk nem mondanám, hogy csalódás volt, de az azelőttihez képest gyengébb lett. Most kicsit többet vártak a két album között és valószínűleg többet is dolgoztak rajta.

De abszolút megérte. Egész bátran kijelenthetem, hogy messze túlszárnyalták nem csak az előzőt, de az összes eddig kiadott albumukat. Igaz a 2001-es albumuk óta, - amivel nagy sikereket értek el – jócskán megváltoztak, de azért nem kell vissza sírnunk a régi időket. De ez az album már másért jó.

Tracklist:

01 Intro
02 No Reason
03 We’re All To Blame
04 Angels With Dirty Faces
05 Some Say
06 The Bitter End
07 Open Your Eyes
08 Slipping Away
09 I’m Not The One
10 Welcome To Hell
11 Pieces
12 There’s No Solution
13 88

Egy-két szám az albumon teljesen olyan, mintha Linkin Park-ot hallgatnék csak rap nélkül. Persze nem azt mondom, hogy másolják őket, de a hangulata és az agresszív dallamok emlékeztetnek rá. Az előző albumukhoz híven nem vettek vissza a tempóból. Még jobban zúznak, de most sokkal stílusosabban teszik. Nagyon jó témákat találtak ki a számokban és mindegyik remekül fel van építve. Kihozták belőlük a maximumot.

Az előző albumuknál megjegyeztem, hogy nagyon rövid volt összesen 32 perc. Ennek viszont már újra album kinézete van, hiszen 13 szám került fel rá és jóval hosszabb is a „játékidő”. Illetve tartalmasabb is. Végre mertek érzelmesebb számokkal is kísérletezni, mint például a Sleeping Away és a Pieces. És ezek nagyon jól el is vannak helyezve az albumon. Van egy rövid bevezetés és aztán elszabadulnak a hangszerek… De pont jókor jön egy-egy lassabb szám, ami egyensúlyban tartja az albumot. Aztán az utolsó számba pedig beletettek mindent, amit csak tudtak és ezzel remekül megadták a lezárást. Így kell egy albumot befejezni.

A Pieces-t viszont külön is kiemelném, hiszen máig az egyik az egyik legjobb és leghangulatosabb szám, amit ismerek és egyszerűen nem lehet megunni.

Értékelés: 91%

Legjobb szám az albumon: Pieces