Matchbox Twenty – North (2012)

matchbox-twenty-north-album-cover-1346870746.jpgA Matchbox Twenty hamvaiból támadt fel, hiszen 10 évig nem igen dolgoztak semmit sem egy két új számot kivéve. 1995-ben alakult meg a zenekar és 3 lemezt ki is adtak, de aztán valami probléma lehetett, mert 2002 óta nem adtak ki új albumot és többször is szünetet jelentett be banda.

De 2012-ben új albummal jelentkeztek, ami egész jól sikerült. Ők mindig is pop rock, alternative rock-ot játszottak és ezt az utat folytatták most is azonban egy kicsit már visszafogottabban. Jobban rámentek az érzelmekre, de azért van egy pár tempósabb szám is az albumon. Lehet hogy változtak kicsit, de szerintem aki régen szerette őket az most is fogja.

 

Tracklist:

01 Parade
02 She’s So Mean
03 Overjoyed
04 Put Your Hands Up
05 Our Song
06 I Will
07 English Town
08 How Long
09 Radio
10 The Way
11 Like Sugar
12 Sleeping At The Wheel

 

Ezért a stílusért általában nincs oda mindneki és nem véletlen, mert tényleg elég átlagos számokat szoktak kitermelni. De úgy gondolom a Matchbox Twenty ezzel most kilépett a sorból és található az albumon pár nagyon is élvezhető szám, amiket könnyű megszeretni. Ilyen például a Radio vagy a She’s So Mean, aminek ráadásul a klipje tökéletes. De különdíjat érdemelne nálam az I Will is, ami egy rendkívül nyugtató hatású szám és nagyon kellemes hangulata van.

De ezeken kívül is vannak még jó számok és mint album egészében is megállja a helyét. A vége felé sajnos bejöttek már a stílusra jellemző kissé különc számok, de azokat is ki lehet bírni és még ezzel együtt is szerethető az album akár annak is aki nem szereti ezt a műfajt.

Viszont még egy számukat meg kell említenem, ami igaz nem szerepel sem ezen sem más albumukon, de a rádió sokat játszotta és szerintem simán díjat érdemelt volna, de tudtommal nem kapott. Ez pedig How Far We’ve Come, ami egy tökéletesen megírt szám és nagyon különleges hangulata és hangszerelése van.

Értékelés: 70%

Legjobb szám az albumon: She’s So Mean

 

 

How Far We’ve Come