Fall Out Boy – Folie A Deux (2008)

25706.jpgA Fall Out Boy 2007-ben robbanás szerűen tört be a köztudatba és máris hatalmas hírnévre tett szert, amit főleg a Thnks Fr Th Mmrs-nak köszönhettek. Viszont úgy tűnik ez nem tett jót nekik.

A nagy sikeren felbuzdulva egyből nekiláttak egy új album elkészítésének és 2008-ban ezt ki is adták az én véleményem szerint igen csak félkész állapotban.

A 2007-es Infinity On High című albumuk elég jóra sikerült és megtalálták a stílusukat. Valami egyedit tudtak nyújtani. Korántsem volt tökéletes az album, de érződött, hogy bennük meg van a lehetőség, hogy valami nagyot alkossanak és kiemelkedjenek a tömegből. Azonban ez a lehetőség most elúszott.

Tracklist:


01 Disloyal Order Of Water Buffaloes
02 I Don’t Care
03 She’s My Winona
04 America’s Suitehearts
05 Headfirst Slide Into Cooperstown On A Bad Bet
06 The [Shipped] Gold Standard
07 [Coffee’s For Closers]
08 What A Catch Donnie
09 27
10 Tiffany Blews
11 W.A.M.S
12 20 Dollar Nose Bleed
13 West Coast Smoker

Nem tudom annyira leszólni ezt az albumot, mert igazából nincsenek akkora gondok vele, de érződik, hogy nem sokat dolgoztak rajta. Ami először eszükbe jutott azt leírták. Ez koncepció sosem visz eredményre. Ezenkívül nem mertek kísérletezni semmi újjal sőt még az előző album egyediségéről is megfeledkeztek.

Leginkább az a probléma, hogy szinte ugyan olyan az összes szám. Teljesen ugyan úgy épülnek fel és ugyan azok az effektek és hangszerek vannak mindben. Csak az tudná megkülönböztetni a számokat, aki már legalább 15-ször végighallgatta. Viszont annyira meg nem jó az album, hogy ennyiszer meghallgassam.

Az album felépítéséről nem tudok beszélni, mert konkrétan olyan nincs itt. Vannak jobb számok, de sajnos azok is az album végére a feledés homályába vesznek. Ezzel most nem tudtak maradandót alkotni, arra viszont elég volt, hogy mindenki csalódjon bennük egy nagyot.

Értékelés: 70%

Legjobb szám az albumon: I Don’t Care